| Yazar | Mesaj #8977 30-03-2008 19:11 GMT+2 saat | |||||||
cincancon![]() Huzuristan Üyesi ![]()
|
Facebook'ta Paylaş
Tweet
DOMATESLİ VE MANTARLI ERİŞTE
-------------------------------------------------------------------------------- Malzemeler : 500 gr. erişte 4 domates ( kabukları soyulup, doğranmış ) 1 iri soğan 120 gr. mantar ( temizlenip, doğranmış ) 2 çorba kaşığı kaşar peyniri rendesi 2 kesme şeker 2 diş sarımsak ( ezilmiş ) 3 çorba kaşığı tereyağı 1 çay kaşığı karabiber Tuz -------------------------------------------------------------------------------- Hazırlanışı : Tencereye tereyağını koyup orta ateşte eritin. Soğan ve sarımsağı katıp soğanlar pembeleşene kadar kavurun. Domates, mantar, karabiber, şeker ve 1/2 tatlı kaşığı tuzu ilave edip iyice karıştırın. Kaynayınca tencerenin kapağını kapatıp, altını kısın ve 10 dakika kadar pişirin. Ayrı bir tencerede 5 su bardağı su kaynatın. Kalan 1 tatlı kaşığı tuzu ve erişteyi katıp erişte yumuşayıncaya kadar 6- 7 dakika kaynatın. Tencereyi ateşten indirip erişteyi süzgeçten süzün. Bir servis tabağına aktarıp üstüne hazırladığınız domatesli ve mantarlı sostan gezdirin. En üstüne kaşar rendesini serperek servis edin Bu mesaj Admin tarafından düzenlendi (06-04-2008 10:08 GMT+2 saat, ago)
__________________
|
|||||||
![]() |





