Yazar | Mesaj #8639 14-02-2008 20:18 GMT+2 saat | |||||||
ahmet
|
Facebook'ta Paylaş
Tweet
İnsanlar niçin içki kadehlerini tokuştururlar?
Bu konuda iki ayrı açıklama vardır. 1) İnsanların beş duyusunu tatmin amacıyla şarap kadehini sofrada çın sesiye tokuşturmak. Şarabın rengi, görme; diliyle tat alma; burunla koklama;eliyle dokurma,ve çın sesiyle işitme. Şarap bütün duyguları tatmin eder anlamını taşır. 2)Antik çağlarda bir insanın düşmanını yemeğe davet edip,ona zehirli içki sunması doğal sayılıyordu. Ev sahibi içkinin zehirsiz olduğunu kanıtlamak için kendi içkisini havaya kaldırır ve misafirin içkisinden bir yudumun kendi kadehine dökülmesini isterdi. Sonra aynı anda içkilerini içerlerdi. Misafir böyle durumda ev sahibine güvenini göstermek için kadehini ev sahibinin yukarı kaldırdığı kadehe hafifçe vurur, çın sesiyle içkiyi denemeye gerek olmadığını gösterirdi. Bu mesaj MiNeCaN tarafından düzenlendi (05-04-2008 16:56 GMT+2 saat, ago)
__________________
|
|||||||
Yazar | Mesaj #9131 05-04-2008 16:57 GMT+2 saat | |||||||
MiNeCaNDestekleyen
|
Facebook'ta Paylaş
Tweet
hayat mebat mıdır ned,r o meseleden dolayı yhani
__________________
Çiçekleri solmuşsa, anlamını yitirmişse bahar Unutmakta fayda var yüreğim Unutmakta fayda var... |
|||||||