[Kayıt ol]   [Şifremi unuttum!
Kullanıcı adım:   Parolam:  
 
Yazar Mesaj   #7379  23-09-2007 20:10 GMT+2 saat  

Can


Admin


Tecrübe Puanı.: 100%
Ruh Hali: Neutral
Mesaj 5381
Şehir: Huzuristan
Ülke:
Meslek: Webmaster
Yaş: 33
Facebook'ta Paylaş
KORKU-GERİLİM FİLMLERİ BENZERLİKLERİ VE İLGİNÇLİKLERİ
Korku filmi olduğu öncelikle fragman veya afişten bellidir.

Karanlık bir resim eğri büğrü harfler, ilginç yaratık veya garipçe bakan bir insancık söz konusudur.

Film başlar başlamaz müziğe dikkat: kendinize birazcık dikkat ederseniz
Korku filmi müziklerinin nefes alışverişinizi bile değiştirdiğini sizi farkında olmadan gerdiğini anlayacaksınız

Amerikalıların gençlerle çevrilen korku-gerilim filmlerinde gençler okul bitiminde hep bir yere piknik kampa vs giderler

ama nedense yolu bilemezler ellerinde bir harita, bol miktarda n*******e, uyku tulumu,esrar ,son model arabalar,güzel kız arkadaşlar söz konusudur.

Yola düşerler biraz dağ kenarından biraz ağaçların arasından oynaşarak giderler yönetmende uzağa gidiyorlar ya uzaktan çekimler yapar.

Neyse bir den şansızlıklar yakalarına yapışır, aksilikler başlar
Araba kaza yapabilir, yağmur yağabilir, ayı çıkabülü,
hatta bazen birine çarparlar çarpılan şeyin ne olduğu bilinmez sadece arabada biraz kan lekesi kalır ve arkası gelir

Mesela cep telefonları çekmez veya yolda tahminen 3 ila 15 gündür tıraş olmamış (veya film şirketi parasını ödemeyip üstüne yattığından tıraş olamamış) bir yaşlı adama yol sorarlar adamda yıkık dökük kulübesinin önünde sigarasından bir nefes çekerek (sigara genellikle filtresizdir marka ise Bafra olabilir)

Sordukları yere 12 yıldır gidenlerin hiç dönmediğini oraya gitmiş ama dönmüş biri gibi korkutarak söyler. Ayrıca hacı amca çok garip ve gizemlidir az konuşur çok şey belli etmeye çalışır. Kimsenin dönüp dönmemesi gençlerin umurunda değildir nasılsa ipi koparmışlar ölmek için sıraya girmişlerdir nede olsa korku/gerilim filminde oynuyorlar.

Ha unutmadan bu gençlerin arasında en az bir adet sarışın kız olması şarttır ( for example : Paris Hilton) ve süper giyinir dikkat çeker. Ayrıca bulundukları yere çeşitli hayvanların sesleri gelir mesela baykuş, ayı, kurt gece olmuştur ve macera başlar ondan sonrası bellidir.

Bir şey onları öldürmeye başlar kim olduğu hakkında kimsenin bir fikri yoktur. İçlerinden en tipsiz sevmediğimiz kişiyi suçlarız ama o katil çıkmazsa boşuna günahına girdiğimiz için üzülürüz. 2 şerli grup olup ölen veya kaybolan aranmaya başlar. Arada sırada koşuştururlar, koşarlar koşarlar çığlık atarlar yardıma bir Allahın kulu gelmez koşan kızın arkasından tam sağ omzunun üst kısmından tıp öğrencilerinin spacula (pardon uzatıyorum ama kısaca omuzu diyelim ) diye tarif ettiği yerden bir şey uzanır oda arkadaşının elidir biz tabii boşuna heyecanlandık buna alışmamız lazım çünkü en az 2 kere daha olur. Bundan sonra arkasına bakmadan koşan kıza bir şey olmayacağını öğrendik tamam mı?

Eğer büyük bir malikânede iseler malikânenin gizemli halleri vardır malikanenin sahiplerinin 1300ler den kalma sırayla portreleri vardır mesela bazıları şaşı bakar, duvarda geyik, gergedan kafası olması şarttır, Yamuk yumuk heykelleri de unutmayalım.

Çok oda vardır içeriyi gezerken kaybolup gizemli kapılar bulmanız içten bile değildir. Gizemli odalara girince kapı pat diye kapanır kimin kapattığını kimse bulamaz.

Böyle bir filmde oynarsanız size tavsiyem kilitli kapıları açmaya çalışmayın anlıyorum içerden garip sesler geliyor ama siz yinede beni dinleyin. Hele kapıların deliğinden, yarığından bakmayı aklınıza bile getirmeyin.
Pencereleri de anlatmadan geçemeyiz tabii. Bir kere pencere yukarı doğru sürgülü olur. Perdesi beyazdır. Pencerenin kenarlarını sarmaşık sarmıştır, karşısında ağaç vardır ki rüzgâr esince ağaç sallansın ondan sonra biz de korkalım. Zaten her korku yapımında rüzgâr esince pencere açılır, bizim kız pencereyi korka korka kapatır ama sanki pencereyi o şiddetli rüzgârda biz kapatmışızdır.

Derin bir sessizlik çöker birden telefon çalar hırıltılı bir ses telefona kim çıkarsa çıksın kesinlikle öleceğini söyler. Zaten telefondaki adam işinin ehlidir ve o işi zamanında halleder kızın doğum tarihi sevdiği yemek sevgilisin adı iç çamaşırı hepsi hakkında bilgi sahibidir zaten elinden bi uçan bi kaçan birazcık da yüzme bilen kurtulur. Hemen sonra kapı çalar, çalışan TV kapanır, elektrikler kesilebilir florasan lamba varsa yanıp yanıp söner ama nedense patlamaz.

Eğer o malikânede gece kalırsanız çapkın ev sahibinin daha önce öldürdüğü sevgilisinin ruhu sizi evin hemen önündeki göle davet edebilir. Rahmetlinin tek suçu biraz seksi ve güzel olması ama hamile kalmaması gerekiyordu.

Katillere gelince siyah giyinirler, mesela deri ceket çok yakışır maske takarlar, kıyak dövmeleri vardır, Bursa işi çift su verilmiş pala bıçak taşırlar ve nedense bu bıçak karanlıkta bile evliya mezarı gibi parlar...

Bu katillerin çeşitleri vardır mesela sadece sarışın bekâr kızları kesenler, yalnızca dolunay varken çalışanlar en çok popüler olanlarından bazılarıdır

Katillerin psikolojisine bakarsak çok temiz çalışırlar ellerinde bir liste varsa sırayla öldürürler mesela siz 5. sırada iseniz 4. ölünce sıranın size geldiği bir telefon veya bir not ile bildirilir. Ondan sonra yandı gülüm keten helva.Katil amca sanki tıp fakültesinde 7 yıl kadavra üzerinde çalışmış gibi cesedi çok temiz ve kusursuzca parçalara ayırır. Bir kardiyolog tan daha iyi kalp kesebilir bir beyin cerrahının ondan öğreneceği çok şey vardır.

Bu arada sevgilisini sinemaya korku filmine götüren erkek 3 yıldır çıkmakta olduğu kızın elinden bile tutamadığı halde korku filminde kız korkudan boynuna sarılacağını düşünür ama beklenen olmaz. Size âcizane tavsiyem böyle şeyler beklemeyin eğer film çok korkunçsa siz onun boynuna sarılabilirsiniz (tecrübeyle sabit-ben denemedim öle diyorlar )
Neyse kaldığımız yerden devam bir de tabi küçük çocukları unutmamak lazım ölülerle araları çok iyidir. Bunlar öteki âlemle bu âlem arasında elçidirler mesaj getirir götürürler ama mesajlar hep kopuktur veya eksiktir acayip ve de garip resimler falan çizerler hiç tam mesaj getirene rastlamadım. Bir de bunlara elçiye z******* olmaz mantığından hiç kimse bir şey yapamaz . Bunların en popüleri ölü gören 6. His filmindeki çocukla , halka (Türkçeye simit de diye çevirebiliriz) filmindeki küçük sıpa örnek gösterilebilir.

Bir de bu caponlar korkmayı çok seviyorlar sanırım.

Bu mesaj Admin tarafından düzenlendi (06-04-2008 15:57 GMT+2 saat, ago)
__________________

FORUMUMUZ VE LİNKLERİMİZ HERKESE AÇIK! BİZE DESTEK VERENLERE TEŞEKKÜRLER!
HER TÜRLÜ KONUDA İLETİŞİME GEÇEBİLİRSİNİZ!
FACEBOOK http://www.facebook.com/huseyincancalisan

LimeWire Çalışan Sorunsuz Sürüm Burada!
İnternet Download Manager 5.19 Full Crack % 100 Çalışıyor Denendi
TIKLA İNDİR!!
Kullanıcın Sayfasını Ziyaret Et Gender_Bay Çevirimiçi durumu   

Yazar Mesaj   #7386  24-09-2007 18:21 GMT+2 saat  

zeambing


Aktif Üye


Tecrübe Puanı.: 68.1%
Ruh Hali: Neþeli
Mesaj 1051
Şehir: Baþtan aþaðý ÝZMÝRRRRR :)
Ülke:
Meslek: 3 kilo 1 milyoncu
Yaş: 32
Facebook'ta Paylaş
wuhaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa en son resim süper ben korku filmlerini gülerek zlerim eniştemle dabbeyi kahkahalarla izlemiştik :D

__________________
En GüZeLi İmZaSıZ DoLaŞmAk :D
Gender_Bay Çevirimiçi durumu   

Yazar Mesaj   #8412  02-02-2008 15:49 GMT+2 saat  

MiNeCaN


Destekleyen


Tecrübe Puanı.: 81.5%
Ruh Hali: Belirtilmedi.
Mesaj 2036
Şehir: Cehennemin Dibi! Gelcen Mi???
Ülke:
Meslek: KaBZıMaL ;)
Yaş: 104
Facebook'ta Paylaş
yha vaLLa hep kLişe artık daha farkLı korku fiLmLeri istiorum yhaa.... korku fiLmi izLerken güLmekten özeLLikLede sinemada güLmemek için kendimi sıkmaktan bktım!!!

__________________
Çiçekleri solmuşsa, anlamını yitirmişse bahar
Unutmakta fayda var yüreğim
Unutmakta fayda var...
Gender_Bayan Çevirimiçi durumu   

Yazar Mesaj   #8430  05-02-2008 23:59 GMT+2 saat  

zeambing


Aktif Üye


Tecrübe Puanı.: 68.1%
Ruh Hali: Neþeli
Mesaj 1051
Şehir: Baþtan aþaðý ÝZMÝRRRRR :)
Ülke:
Meslek: 3 kilo 1 milyoncu
Yaş: 32
Facebook'ta Paylaş
ya cevapsız arama 3 diye bi film wardı nası gül gül millet bana bakıyo yanlız filme 2 kere girdim neden bende bilmiyorm :D

__________________
En GüZeLi İmZaSıZ DoLaŞmAk :D
Gender_Bay Çevirimiçi durumu