| Yazar | Mesaj #7027 29-08-2007 16:05 GMT+2 saat | |||||||
|
| Tecrübe Puanı.: 100% |
Ruh Hali: Neutral
|
| Mesaj 5381 |
| Şehir: Huzuristan |
Ülke: ![]() |
| Meslek: Webmaster |
| Yaş: 35 |
İtalyan Usulü Böbrek Tarifi
--------------------------------------------------------------------------------
8 kuzu böbreği, yağları alınmış
4 domates, kabukları soyulmuş ve doğranmış
25 gr margarin veya tereyağı
1 çay kaşığı domates salçası
1 yemek kaşığı ayçiçek yağı
1/2 çay kaşığı kekik
1 büyük soğan, ince doğranmış
Tuz ve karabiber
1 diş sarımsak, ezilmiş
12 biberli zeytin
1 büyük dolmalık kırmızı biber,doğranmış
100 gr mantar, dilimlenmiş
125 ml et suyu
Yapılışı
Böbrekleri uzunlamasına ikiye kesinlikten sonra küçük parçalara ayırın.
Büyük bir tavada margarin ve çiçekyağını kızdırın. Böbrekleri bir kere çevirerek 3 dakika kızartın. Böbrekleri delikli bir servis kaşığıyla alıp bir kenara koyun.
Soğanı ve sarımsağı tavaya koyup ara sıra karıştırarak 5 dakika kızartın. Kırmızı biber ve mantarı ekleyip, yine ara sıra karıştırarak 3 dakika daha pişirin. Et suyu, domates, domates salçası ve kekiği ekleyin. Tuz ve biberle tadını ayarlayın. Zeytinleri üstüne koyup, böbrekleri ekleyin.
Tavanın kapağını kapatın 10 dakika, böbrekler yumuşayıncaya kadar pişirin. Pişirme süresince böbrekleri 1-2 defa çevirin. Tuz ve biberini ayarlayıp hemen servis yapın.
SERVİS ÖNERİLERİ:
Bu böbrek yemeğinin ideal garnitürü pilavdır. Ancak dilerseniz karnabahar veya aynı aileden olan brokoli ve kızarmış ekmek küpleriyle veya tereyağında sote edilmiş patlıcan ve kabakla da servis yapılabilir. Yemeği süslemek için maydanoz kullanmanızı öneririz.
DİKKAT:
Böbrekleri düşük ateşte pişirmeye dikkat edin. Harlı ateşte fazla pişirirseniz, sert ve kuru olurlar.
--------------------------------------------------------------------------------
8 kuzu böbreği, yağları alınmış
4 domates, kabukları soyulmuş ve doğranmış
25 gr margarin veya tereyağı
1 çay kaşığı domates salçası
1 yemek kaşığı ayçiçek yağı
1/2 çay kaşığı kekik
1 büyük soğan, ince doğranmış
Tuz ve karabiber
1 diş sarımsak, ezilmiş
12 biberli zeytin
1 büyük dolmalık kırmızı biber,doğranmış
100 gr mantar, dilimlenmiş
125 ml et suyu
Yapılışı
Böbrekleri uzunlamasına ikiye kesinlikten sonra küçük parçalara ayırın.
Büyük bir tavada margarin ve çiçekyağını kızdırın. Böbrekleri bir kere çevirerek 3 dakika kızartın. Böbrekleri delikli bir servis kaşığıyla alıp bir kenara koyun.
Soğanı ve sarımsağı tavaya koyup ara sıra karıştırarak 5 dakika kızartın. Kırmızı biber ve mantarı ekleyip, yine ara sıra karıştırarak 3 dakika daha pişirin. Et suyu, domates, domates salçası ve kekiği ekleyin. Tuz ve biberle tadını ayarlayın. Zeytinleri üstüne koyup, böbrekleri ekleyin.
Tavanın kapağını kapatın 10 dakika, böbrekler yumuşayıncaya kadar pişirin. Pişirme süresince böbrekleri 1-2 defa çevirin. Tuz ve biberini ayarlayıp hemen servis yapın.
SERVİS ÖNERİLERİ:
Bu böbrek yemeğinin ideal garnitürü pilavdır. Ancak dilerseniz karnabahar veya aynı aileden olan brokoli ve kızarmış ekmek küpleriyle veya tereyağında sote edilmiş patlıcan ve kabakla da servis yapılabilir. Yemeği süslemek için maydanoz kullanmanızı öneririz.
DİKKAT:
Böbrekleri düşük ateşte pişirmeye dikkat edin. Harlı ateşte fazla pişirirseniz, sert ve kuru olurlar.
Bu mesaj Admin tarafından düzenlendi (06-04-2008 10:19 GMT+2 saat, ago)
__________________
FORUMUMUZ VE LİNKLERİMİZ HERKESE AÇIK! BİZE DESTEK VERENLERE TEŞEKKÜRLER!
HER TÜRLÜ KONUDA İLETİŞİME GEÇEBİLİRSİNİZ!
FACEBOOK http://www.facebook.com/huseyincancalisan
LimeWire Çalışan Sorunsuz Sürüm Burada!
İnternet Download Manager 5.19 Full Crack % 100 Çalışıyor Denendi
TIKLA İNDİR!!
FORUMUMUZ VE LİNKLERİMİZ HERKESE AÇIK! BİZE DESTEK VERENLERE TEŞEKKÜRLER!
HER TÜRLÜ KONUDA İLETİŞİME GEÇEBİLİRSİNİZ!
FACEBOOK http://www.facebook.com/huseyincancalisan
LimeWire Çalışan Sorunsuz Sürüm Burada!
İnternet Download Manager 5.19 Full Crack % 100 Çalışıyor Denendi
TIKLA İNDİR!!





