[Kayıt ol]   [Şifremi unuttum!
Kullanıcı adım:   Parolam:  
 
Yazar Mesaj   #26167  05-05-2015 10:09 GMT+2 saat  

totoroo





Tecrübe Puanı.: 0%
Ruh Hali: Belirtilmedi.
Mesaj
Şehir:
Ülke:
Meslek:
Yaş:
Facebook'ta Paylaş
Deneysel kategori uluslararası havacılık otoritelerinin seri üretimi olmayan prototip olarak yada AR-GE amaçlı üretilen uçakları sınıflandırdığı kategoridir. Ev yapımı uçakların yaygınlaşmasıyla birlikte bu kategori altında ev yapımı olan ve kit olarak satılan uçaklara da uçuşa elverişlidir belgesi verilmektedir.
hobi malzemeleri
Kit Uçak Nedir?

Uçak firmalarının lisanslı hafif modellerini size parçalar halinde gönderip, uçağın büyük kısmını sizin inşa etmenize olanak verdiği uçaklardır. Bu uçaklar havacılık otoriteleri tarafından deneysel havacılık kategorisinde değerlendirilmektedir.

Uluslararası ve ulusal havacılık otoriteleri, uçağın %51'ini inşa eden kişinin periyodik bakımlarını yapmasına izin verdiği için kitler genellikler %51 ini sizin inşa edebileceğiniz şekilde hazırlanıp gönderilir.
Uluslararası havacılık mevzuatlarına göre, hazırlanan bu kitler inşa aşamasında size yol gösterecek dvd, rehber, kılavuz vb. materyallerle birlikte gönderilir.Bu rehberler küçük kitapçıklar yada broşürlerden değil her aşamayı ayrıntılı anlatan kalın kitaplardan oluşur. Video, fotoğraf, animasyon gibi görsel materyallerle de desteklenir.

Uçağı inşa etmeye başlamadan önce gerekli izinlerin yerel havacılık otoritesinden alınması (Türkiye'de Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü) , gerekli bildirimlerin yapılması ve tescil aşamalarıyla ilgili bilgi alınması gerekir.

Nasıl Uçacak?
mum yapımı
Bundan birkaç yıl önce ülkemizde mevzuatta yeri olmadığından dolayı bu işe ilk kez yapan havacılık tutkunları gerekli izinleri alabilmek, uçaklarını uçurabilmek için çok emek ve para harcasalarda günümüzde onların çabaları sayesinde bu işlemler daha kolay ve masrafsız bir şekilde yürütülebilmektedir.
Bunun için SHGM'nü, uçağın inşasının her aşamsında bilgilendirmek ve her aşamayı fotoğraflayıp ayrıntılı not almak işlemleri kolaylaştıracaktır. İnşa aşaması bittikten sonra SHGM'nün görevlendireceği yetkililerin gözleminde test uçuşları yapılır ve uçuşa elverişlidir belgesi verilir.

__________________
Çevirimiçi durumu