[Kayıt ol]   [Şifremi unuttum!
Kullanıcı adım:   Parolam:  
 
Yazar Mesaj   #26031  18-09-2013 09:10 GMT+2 saat  

DELTAFX


Huzuristan Üyesi


Tecrübe Puanı.: 36.8%
Ruh Hali: Belirtilmedi.
Mesaj 226
Şehir:
Ülke:
Meslek: deltafx
Yaş:
Facebook'ta Paylaş
DotA 2 Oyun Turnuvası’nda Final Zamanı

Turkcell Superonline ana sponsorluğunda Merlin’in Kazanı tarafından düzenlenen DotA 2 Büyük Finali’ne kalan takımlar belli oldu. 256 takım arasından sıyrılarak Büyük Final’e katılmaya hak kazanan 8 güçlü takım; VG, BFTurK, Imba, ZONE, HWA, em, ANT ve BMT şampiyonluk için yarışacaklar.



Türkiye fiber internet pazarının lideri Turkcell Superonline ana sponsorluğunda Merlin’in Kazanı tarafından düzenlenen DotA 2 Oyun Turnuvası’nda final heyecanı yaklaştı. 256 takımın yarıştığı turnuvada 240 eleme maçının ardından Büyük Final’e kalan 8 takım belli oldu.

1 Eylül’de başlayan turnuvaya tüm Türkiye’den yoğun ilgi gösterildi. Kayıtların açık kaldığı 85 saatlik süre içerisinde 50 bine yakın ziyaretçi turnuva sayfasını ziyaret ederken, 5’er kişiden oluşan 300’ün üzerinde takım turnuvada mücadele etmek için başvuruda bulundu. Bunlardan ilk başvuran 256 takım turnuvada yerini aldı.

Turnuvaya yoğun ilgi
Toplamda 540 dakikalık çevrimiçi maç yayını yapılırken, yayınları ortalama 3 bin 500 ziyaretçi takip etti. DotA 2 oyun turnuva sayfasını duyuru yapıldıktan bu yana Türkiye ve dünyadan yaklaşık 19 bin kişi ziyaret etti.

Karnaval havasındaki Büyük Final 21-22 Eylül’de
DotA 2 Büyük Finali, 21-22 Eylül 2013 tarihlerinde Turkcell Superonline’ın İstanbul’daki genel merkezinde düzenlenecek. Finalin ikinci gününde anime, film ve oyun karakterlerinin kostümlerinin sergileneceği Cosplay Yarışması, DotA 2 ses yarışması ve DotA 2 bilgi yarışması düzenlenecek. 256 takım arasından sıyrılarak Büyük Final’e katılmaya hak kazanan 8 güçlü takım; VG, BFTurK, Imba, ZONE, HWA, em, ANT ve BMT şampiyonluk için yarışacaklar.
Daha önceki elemeler gibi final maçları da internet üzerinden canlı olarak yorumcu eşliğinde yayınlanacak.

Dota 2: MOBA oyunlarının ilk örneği
Gerçek zamanlı bir strateji oyunu olan Dota 2 (Defence of the Ancients 2) çevrimiçi çok oyunculu savaş arenası (MOBA) türünün ilk örneğidir. En özgür ve popüler oyunlar arasında yer alan Dota 2’de amaç, haritanın köşesinde yer alan yapıları korumak ve düşman yapılarını yok etmektir. Oyuncular kuvvet, çeviklik ve zeka özelliklerine sahip kahramanlar aracılığıyla hedefe ulaşmaya çalışırlar.

__________________
Çevirimiçi durumu