[Kayıt ol]   [Şifremi unuttum!
Kullanıcı adım:   Parolam:  
 
Yazar Mesaj   #25954  10-05-2013 11:14 GMT+2 saat  

DELTAFX


Huzuristan Üyesi


Tecrübe Puanı.: 36.8%
Ruh Hali: Belirtilmedi.
Mesaj 226
Şehir:
Ülke:
Meslek: deltafx
Yaş:
Facebook'ta Paylaş
Turkcell’den Ekonomiye Kadın Gücü’nün girişimci annelerine kredi

Turkcell’in TİSVA işbirliğiyle hayata geçirdiği Ekonomiye Kadın Gücü kapsamında, iş kurmak ya da işlerini büyütmek isteyen 14 kadın bölgelerini temsilen Anneler Günü vesilesiyle düzenlenen yemekte mikrokredi çeklerini aldı.

Turkcell’in ekonomik üretime başlamak isteyen dar gelirli kadınlar için Türkiye İsrafı Önleme Vakfı (TİSVA) ile işbirliğine giderek başlattığı cepten kalkınma seferberliği son hızıyla devam ediyor. Proje çerçevesinde, melek yatırımcılar tarafından yapılan bağış ve verilen borçlarla 14 kadın daha mikrokredi almaya hak kazandı. Bursa’dan Diyarbakır’a, Rize’den Burdur’a Türkiye’nin dört bir yanından gelen ve “bölgelerinin en emektar anneleri” olarak seçilen 14 kadın mikrokredi çeklerini, Anneler Günü vesilesiyle düzenlenen öğle yemeğinde aldı.



Öztürkler: “Annelere daha iyi bir hayat sunmak, geleceğimizi garanti altına almak demek”

Çekleri sahiplerine teslim eden Turkcell Genel Müdür Yardımcısı Koray Öztürkler, “Kadınlarımıza, annelere daha iyi bir hayat sunmak, geleceğimizi, çocuklarımızı garanti altına almak demek. Turkcell olarak teknolojimizle, yarattığımız istihdamla, sosyal sorumluluk projelerimizle kadınlarımızın yanındayız. Biliyoruz ki Güçlü Kadın, Güçlü Türkiye demek. Anneler Günü vesilesiyle keyifli bir etkinlik düzenledik ve Ekonomiye Kadın Gücü projemiz kapsamında işini geliştirmek isteyen 14 fedakar annemize daha mikrokredilerini teslim ettik. Terzi, besici, kuaför, aşçı… Meslekleri ne olursa olsun çocuklarına, ailelerine, topluma katkıda bulunmak için alın teri döküyorlar. Onların nezdinde tüm annelerin Anneler Günü’nü kutluyor ve aldıkları bu destekle işlerini çok daha iyi noktalara taşımalarını diliyorum” dedi.

Akgül: “Hedefimiz başarı öykülerini artırmak”

TİSVA Başkanı Prof. Dr. Aziz Akgül ise yaptığı konuşmada, “Sizler bugün Türkiye’nin dört bir yanından 65 bin kadınımızı temsilen buradasınız. Girişimci iş kadınları ve annelersiniz. Ailenizi maddi ve manevi olarak güçlendirmek gibi çok önemli bir misyonunuz var. Turkcell'le yaptığımız işbirliğiyle başarı öykülerini artırmayı ve 4 yılda 100 bin kadına ulaşmayı hedefliyoruz. Bizi bugün burada buluşturan Turkcell’e teşekkür ediyor ve hepinizin Anneler Günü’nü kutluyorum.”

Ekonomiye Kadın Gücü ile hedef güçlü

Ekonomiye Kadın Gücü adlı seferberlik sayesinde dünyada ilk defa bir mobil operatör, bir mikrofinans kuruluşuyla ortak ‘sosyal borçlanma’ modelini hayata geçirmiş oldu. Turkcell’in teknolojisiyle güçlendirilen sosyal borçlanma modeli sayesinde dileyen herkes dar gelirli kadınlara 1 yıl vadeli borç verebiliyor ya da bağış yapabiliyor. Ekonomiye Kadın Gücü seferberliğinin hedefi 4 yılda 100 bin kadını ekonomiye kazandırmak. Turkcell projeye 400 bin TL katkı vererek başladı.

Projeye destek vermeyen herkes operatörü ne olursa olsun, FON yazıp 5886’ya SMS gönderilerek proje havuzuna 5 TL bağış yapılabiliyor. Ayrıca melek yatırımcılar www.ekonomiyekadingucu.com sitesi üzerinden de destek verebiliyor.
Turkcell, proje kapsamında Anadolu’da 11 ili kapsayan bir eğitim programına başladı. Eğitim programı kapsamında kadın girişimcilere daha etkin ve başarılı bir iş hayatı için temel bilgiler veriliyor.

Turkcell, Mart 2013’te Ekonomiye Kadın Gücü projesi de dahil “kadın odaklı” öncü projeleri ile Birleşmiş Milletler tarafından tüm dünyaya örnek gösterildi.

__________________
Çevirimiçi durumu