[Kayıt ol]   [Şifremi unuttum!
Kullanıcı adım:   Parolam:  
 
Yazar Mesaj   #25831  18-01-2013 14:45 GMT+2 saat  

ahmet





Tecrübe Puanı.: 0%
Ruh Hali: Belirtilmedi.
Mesaj
Şehir:
Ülke:
Meslek:
Yaş:
Facebook'ta Paylaş
3D Öldü, Yaşasın 4K!
BBC'nin en yetkili isimlerinden biri de yüksek sesle tekrarlayınca, 3D TV'lerin ömrünü tamamlamak üzere olduğu netlik kazandı. İşte BBC yetkilisi Mark Harrison'ın açıklaması.


BBC kanalında prodüksiyondan sorumlu olan Mark Harrison, önceki gün kaleme aldığı bir yazıda 3D TV'nin yolun sonuna geldiğini ifade etti. CES 2013 izlenimlerini "3D TV'nin öldüğünü nihayet herkes kabul ediyor" girişiyle açıklayan Harrison, bu teknolojinin oyunlar ve sinema salonlarıyla sınırlı kalacağını belirtti.

BBC yetkilisine göre 3D TV'lerin yerini ise Ultra HD, diğer adıyla 4K televizyonlar alacak. 3D'nin aksine, (gözlük gibi) hiçbir ekstra uğraş gerektirmeyen 4K televizyonların, yakın gelecekte TV satışlarına büyük ölçüde etki edeceğini yazan Harrison, Ultra HD'ye tam geçişin ise yıllar alabileceğini kabul etti.



Akıllı TV'lerin de heyecan verici bir teknoloji olduğunu söyleyen televizyoncu, Google TV örneğini vererek "her ne kadar yapımcılar ve izleyiciler için harikulade bir ürün olsa da, yayın yapan kanalların korkulu rüyası" benzetmesini yaptı.

__________________
Çevirimiçi durumu