[Kayıt ol]   [Şifremi unuttum!
Kullanıcı adım:   Parolam:  
 
Yazar Mesaj   #25825  15-01-2013 09:49 GMT+2 saat  

Can


Admin


Tecrübe Puanı.: 100%
Ruh Hali: Neutral
Mesaj 5381
Şehir: Huzuristan
Ülke:
Meslek: Webmaster
Yaş: 33
Facebook'ta Paylaş
Odeabank Hakkında Bilgileri Kimin?

Banka Adı Odea Bank A.Ş.
Adres Maslak Mahallesi Ahi Evran Caddesi, No 11 Olive Plaza, Kat 6-7-8-9 Şişli İstanbul
Yönetim Kurulu Başkanı Samir Hanna
Genel Müdür Hüseyin Özkaya
İletişim Merkezi 444 8 444
Telefon +90 212 304 84 44
Faks +90 212 304 84 45
EFT Kodu 0146
Swift Kodu ODEATRIS

15 yıl aradan sonra ilk kez Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu tarafından sıfırdan banka kurma iznini alan 49. banka olan Odea bank reklamları için Hülya Avşar ile anlaşarak dikkatleri üzerine çekmeyi başardı.

Lübnanlı Bank Audi Grubu’na ait Odeabank 1 Kasım’dan bu yana ilk şubeleriyle İstanbul’da hizmet vermeye başladı.

2 Ekim'de Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu tarafından faaliyet izni onaylanan Lübnanlı Odeabank, ilk şubesini İstanbul Maslak Olive Plaza'da açtı.

Odeabank'ın "Ticari ve Kurumsal Merkez"i olarak hizmet vermeye başlayan ilk şubesinde tüm bireysel bankacılık hizmetleri verilecek.

Odeabank Genel Müdürü Hüseyin Özkaya, 2013'te dış ticaret ve doğrudan yabancı yatırım finansmanı konusunda ciddi katkılar sağlamayı planladıklarını belirtti. Şimdilik özel olarak bir sektöre odaklanmadıklarını söyleyen Özkaya, "Türkiye son dönemde telekom sektörüne önemli yatırımlar yapıyor. Makine de Türkiye'de gelişen sektörler arasında. Açıkçası biz banka olarak bütün alanlarda olacağız" dedi. Türkiye'nin Avrupa'ya ihracatının yüzde 40'ların altına düştüğünü belirten Özkaya, "10 yıldır Türkiye'nin ihracatından yüzde 12 pay alan Ortadoğu yüzde 29'a ulaştı. Bu önemli bir gösterge" diye konuştu. Özkaya, 2013'te 2 milyar dolarlık bilanço büyüklüğüne ulaşacaklarını belirtti.

Türk bankacılık sektörünün 49'uncu üyesi olan Odeabank, faaliyet iznini almasının hemen ardından ilk şube açılışı için girdiği geri sayım sürecinde, merkez ofisini Maslak Olive Plaza'ya taşıdı. Şu anda 200'ün üzerinde çalışanı bulanan Odeabank'ın; istihdam sayısının 2 bine ulaşması planlanıyor.

Odeabank, sağlam temellere dayanan sürdürülebilir bir banka olma yolunda güvenli adımlarla ilerlemek için yapılanmasını her alanda güçlü temeller üzerine kuruyor.

Yıl sonuna kadar başlıca ticari merkezleri ve şehirleri kapsayacak şekilde 7 şube açmayı planlayan Odeabank, şube ağına yapılacak sürekli yatırımın yanı sıra, ATM'ler, internet ve mobil bankacılık gibi direkt kanallar aracılığıyla da müşterilerine hizmet vermeye devam edecek.

2013 yılında 2 milyar dolarlık bir bilanço büyüklüğüne ulaşacaklarını belirten Özkaya, ''Sermaye artırım planlarımızın bir bacağı da 2013 yılındaki sermaye artırımı ile olacak. Bankamızın yönetim kurulunda onaylanmış olan 2013 yılı için 200 milyon dolarlık sermaye artırım kararı var. 2014-2015 yılında da sermaye artırımı olacak ama onları konuşmak şu an erken'' dedi. Özkaya, 20-30 milyon dolarlık kredi limitlerini kurumsal ve ticari şirketleri için çok rahat konuşabildiklerini ve son bir hafta içinde 30 firma ile görüşmeler yapıldığını belirtti.

Doğru bir fonlama ve doğru bir risk yönetimi ile 1 milyar dolarları çok rahat geçebileceklerine dikkati çeken Özkaya, ''Banka olarak sadece kredi verelim ve duralım istemiyoruz. Bununla birlikte çek hareketleri, dış ticaret işlemleri, hazine işlemleri, türev işlemler ve firmaların gereksinim duyduğu tüm bankacılık hizmetlerini şu anda verebilecek durumdayız. Bireysel bankacılık, her zaman zahmetli ve çok daha kuvvetli organizasyon gerektiren bölümdür. Kredi kartı ile, ATM'si ile, internet bankacılığı ve fon yönetimi ile yoğun emek gerektiriyor. Kredi kartı konusunda piyasada çok konuşmadık ama bizim de kredi kartımız olacak. Her bireysel müşterimize kredi kartı vereceğiz. Ayrıca kurumsal ve ticari müşterilerimize ticari kartlar ve business kartlar da vermek istiyoruz. Kredi kartı konusunda ciddi yatırımlarımız var. Kredi kartı pazarında iddialı olacağız.''



ŞEBELER ORTALAMANIN ÜZERİNDE OLACAK

Odeabank şubelerinin diğer genel banka şubelerine göre daha büyük metrekare ve rahat bir alana sahip olacağını vurgulayan Özkaya, ''15 gün içerisinde 2 şubemiz açılıyor. Ondan sonraki 1 ay içerisinde 2 şubemiz daha açılacak. Yıl sonuna kadar 5-7 şubemiz faaliyete geçmiş olacak'' dedi.

HALKA NE ZAMAN AÇILACAK?

Özkaya, halka açılma konusunda,''Şu an için Türkiye'de bankacılık hizmetlerinin başındayız. Gelecekte konjonktürün uygun olması halinde borsaya açılabiliriz'' ifadelerini kullandı.

'TÜRKİYE'NİN NOTU ARTAR'

Son 4-5 yılda dünyada çok hızlı not artırımı alan ülke olmadığını belirten Özkaya, ''2008 yılından sonra not artırımını bırakın not düşürülmesi oldu. Son konjonktürde not artırımı ile birlikte genel olarak tüketim de artar, krediler de artar demek söz konusu değil. Odeabank'ın Türkiye'nin olası not artırımı dışında zaten Türkiye'de büyüme stratejisi var. Ekonomik göstergeler, cari açıktaki azalma ve makro ekonomik veriler Türkiye'nin diğer ülkelere göre iyi konumda olduğunu gösteriyor. Not artırımını olası görüyorum. Odeabank olarak biz zaten Türkiye'yi yatırım yapılabilir ülke olarak görüyoruz.''

__________________

FORUMUMUZ VE LİNKLERİMİZ HERKESE AÇIK! BİZE DESTEK VERENLERE TEŞEKKÜRLER!
HER TÜRLÜ KONUDA İLETİŞİME GEÇEBİLİRSİNİZ!
FACEBOOK http://www.facebook.com/huseyincancalisan

LimeWire Çalışan Sorunsuz Sürüm Burada!
İnternet Download Manager 5.19 Full Crack % 100 Çalışıyor Denendi
TIKLA İNDİR!!
Kullanıcın Sayfasını Ziyaret Et Gender_Bay Çevirimiçi durumu