[Kayıt ol]   [Şifremi unuttum!
Kullanıcı adım:   Parolam:  
 
Yazar Mesaj   #25730  24-11-2012 20:38 GMT+2 saat  

ahmet





Tecrübe Puanı.: 0%
Ruh Hali: Belirtilmedi.
Mesaj
Şehir:
Ülke:
Meslek:
Yaş:
Facebook'ta Paylaş
Fatih Projesi’nin altyapısını Türk Telekom kuracak

Türk Telekom, Fatih Projesi kapsamında 1. Bölge olarak anılan Batı Bölgesi ve 2. Bölge olarak anılan Orta Anadolu ve çevresindeki 2.236 okulun “yerel alan ağı, aktif cihazlar ve pasif üyelerin kurulumu” ihalesini kazanarak bölgelerdeki okullara 3 yıl boyunca kesintisiz eğitim sunma hakkı kazandı.



Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın öncülüğünde 22 Kasım 2010’da, Milli Eğitim Bakanlığı ile Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı tarafından imzalanan protokolle başlayan Fatih Projesi’nin altyapısını Türk Telekom kuracak. Ankara’da düzenlenen törenle, Türk Telekom Grup Finans Başkanı Mustafa Uysal ile Milli Eğitim Bakanlığı Yenilik ve Eğitim Teknolojileri (YEGİTEK) Genel Müdürü Mustafa Koç, projeyi başlatacak protokole imza attı.

FATİH Projesi’nde, en büyük teknolojik altyapı sağlayıcı olarak yer aldıklarını söyleyen Türk Telekom Grubu Finans Başkanı Mustafa Uysal, projenin modern teknolojilere uygun ve çağa ayak uydurmuş genç bireyler yetiştirilmesini hedeflediğini ifade etti. Şirket olarak öncelikli amaçlarının, projenin altyapısını en son teknolojik iletişim sistemleriyle kurmak ve maksimum düzeyde verimlilik sağlayarak, Türk milli eğitim sistemi için değer yaratmasını sağlamak olduğunu belirten Mustafa Uysal, şunları söyledi:

“Türkiye’nin öncü iletişim ve yakınsama şirketi olarak, nasıl ki iletişim sisteminin teknolojik altyapısını biz kuruyorsak, aynı şekilde Türk eğitim sistemini geleceğe taşıyacak olan bu projenin teknolojik altyapısını kurmak yolunda da en önemli adımları biz atıyoruz. Teknolojik yeniliklerin geliştirilmesi ve Türkiye’nin teknolojik geleceğinin inşası için çalışan Türk Telekom, bu bilgi birikimini şimdi de FATİH Projesi için harcayacak. Geleceğe hazırlanan ülkemizin eğitim sistemi, FATİH Projesi ile bilgi çağına uygun, bilgi toplumu üyesinin tüm özelliklerini taşıyan bireyler yetiştirmek konusunda büyük bir adım atıyor. FATİH Projesi, bilgi ve iletişim teknolojilerini, eğitim sürecinin temel araçlarından biri haline getirerek öğrencilerin ve öğretmenlerin bu teknolojileri etkin kullanımı sağlayacak. Türkiye’nin bilgi toplumu olma stratejisinin en temel projelerinden biri olan FATİH’te yer almaktan büyük mutluluk duyuyoruz. Türkiye’yi 2023 vizyonuna taşıyacak teknoloji altyapısının kurulması önemlidir. Fatih Projesi bu vizyonun önemli bir parçasıdır. İşte Türk Telekom, bu tarihi misyona hizmet etmek heyecanını taşıdığı için ülkemizin en büyük değeridir”

Milli Eğitim Bakanlığı Yenilik ve Eğitim Teknolojileri (YEGİTEK) Genel Müdürü Mustafa Koç da, sadece ulusal boyutta değil, uluslararası boyutta da ilgiyle izlenen Fatih Projesi ile 2023 vizyonunu gerçekleştirecek insan kaynağının yetiştirilmesinin hedeflendiğini vurgulayarak, bu anlaşmayla birlikte bu hedefe bir adım daha yaklaştıklarını ifade etti. Koç, bu doğrultuda UNESCO’nun 21. yüzyıl vatandaşlığı becerileri olarak tarif ettiği, teknoloji kullanımı, medya okur-yazarlığı, etkili iletişim, analitik düşünme, problem çözme,vatandaşlık sorumluluğu, global farkındalık ile öğrencilerimizi edilgen olmaktan çıkaracak, onlara fikirlerini rahat ifade etme, topluluk önünde konuşma, seviyeli tartışma gibi yetenekleri kazandıracak ‘interaktif eğitim’ anlayışının altyapısını kuracaklarının altını çizdi.

__________________
Çevirimiçi durumu   

Yazar Mesaj   #25731  25-11-2012 01:56 GMT+2 saat  

Can


Admin


Tecrübe Puanı.: 100%
Ruh Hali: Neutral
Mesaj 5381
Şehir: Huzuristan
Ülke:
Meslek: Webmaster
Yaş: 33
Facebook'ta Paylaş
Hadi bakalım =)

__________________

FORUMUMUZ VE LİNKLERİMİZ HERKESE AÇIK! BİZE DESTEK VERENLERE TEŞEKKÜRLER!
HER TÜRLÜ KONUDA İLETİŞİME GEÇEBİLİRSİNİZ!
FACEBOOK http://www.facebook.com/huseyincancalisan

LimeWire Çalışan Sorunsuz Sürüm Burada!
İnternet Download Manager 5.19 Full Crack % 100 Çalışıyor Denendi
TIKLA İNDİR!!
Kullanıcın Sayfasını Ziyaret Et Gender_Bay Çevirimiçi durumu