[Kayıt ol]   [Şifremi unuttum!
Kullanıcı adım:   Parolam:  
 
Yazar Mesaj   #25729  24-11-2012 20:35 GMT+2 saat  

ahmet





Tecrübe Puanı.: 0%
Ruh Hali: Belirtilmedi.
Mesaj
Şehir:
Ülke:
Meslek:
Yaş:
Facebook'ta Paylaş
Samsung iPad Bataryası Üretmeyecek!
Apple ve Samsung arasındaki patent savaşları, aralarındaki donanım ortaklıklarının bir bir son bulmasına sebep oluyor. Bu durumdan son etkilenen ise iPad ve Macbook'ların bataryaları oldu.


Mobil platformun en büyük üreticilerinden Apple ve Samsung arasındaki savaş her geçen gün biraz daha şiddetleniyor. Bu savaşın görünen tek belirtisi patent davaları gibi görünse de aslında durum bundan çok farklı. İki firma arasında birçok donanım ortaklığı bulunuyor ve savaş bu alanlarda da etkisini göstermiş durumda.

Günümüz Apple cihazlarında bulununan Apple'ın A serisi işlemcilerinin üreticisi Samsung, geçtiğimiz günlerden Apple'dan yüzde yirmi fiyat arttırımı istemişti.



İki şirket arasındaki donanımsal ortaklık sadece işlemci üretimi ile sınırlı değil. Ayrıca iPad ve Macbook'larda kullanılan bataryaların da en büyük üreticilerinden biri Samsung.

Ortaya çıkan yeni bir rapora göre ise Apple bu bataryaların üretimini yavaş yavaş başka seçeneklere doğru kaydırıyor. İddiaya göre Apple batarya siparişlerini ATL ve Tianjin Lishen Battery adından iki Çin firmasına vermeye başladı. Bu durumda Apple'ın cihazlarının iki yıl içerisinde tamamen Samsung üretiminden bağımsız hale geleceğini düşünmek çok yanlış sayılmaz. Burada bu ürünlerin tasarımının Apple'a üretiminin Samsung'a ait olduğunu belirtmekte fayda var.

__________________
Çevirimiçi durumu