[Kayıt ol]   [Şifremi unuttum!
Kullanıcı adım:   Parolam:  
 
Yazar Mesaj   #25710  07-11-2012 10:51 GMT+2 saat  

Can


Admin


Tecrübe Puanı.: 100%
Ruh Hali: Neutral
Mesaj 5381
Şehir: Huzuristan
Ülke:
Meslek: Webmaster
Yaş: 33
Facebook'ta Paylaş
Tak takı yeniden

“Antep Savunması''nda Fransız askerlerini korkutmak amacıyla kullanılan ve makineli tüfek sesi çıkaran ''tak-takı'', Gaziantepli bir ahşap ustası sayesinde yeniden üretilmeye başlandı. Ahşap ustası Mehmet Başaran, Gaziantep'teki Savaş Müzesi'ni gezerken dikkatini çeken ve işlevini öğrenince etkinlendiği ''tak-takı''yı gelecek nesillere aktarmaya karar verdi. Mehmet Usta'nın ürettiği ahşap alet, kısa sürede ilgi gördü.


Müzeyi gezerken gördüğü alet hakkında yetkililerden bilgi aldığını ve ''tak-takı''nın şehrin düşman askerlerince işgal edildiği yıllarda Tüfekçi Yusuf Usta tarafından yapılan ve makineli tüfek sesi çıkaran bir alet olduğunu öğrendiğini belirten Başaran, ''tak-takı''nın çıkardığı sesle Fransız askerlerinin korkutulmaya çalışıldığını ifade etti.

GELECEK NESİLLERE AKTARILACAK

''Antep'in düşman işgali sırasında yokluklara rağmen verdiği müca-delenin gelecek nesiller tarafından da bilinmesini sağlamak amacıyla tak-takı üretmeye karar verdim'' diyen Başaran, müzeden ayrıldıktan sonra bu yönde çalışmalara başladığını aktardı. ''Tak-takı'' üzerinde yaptığı araştırmalar sonrasında Gümrük Hanı'ndaki ''Yaşayan Müze''de ahşap düzeneğin imalatına başladığını dile getiren Başaran, ''Evlerde, eski tarihi kırmalı tüfeklerin yanında bu aletin de bulunmasını istiyorum. Tak-takı'nın gelecek nesiller tarafından bilin-mesinin faydalı olacağına inanıyorum'' dedi.

TANESİ 15 TL

'Tak-takı''nın gürgen ağacından, tamamen ahşap olarak üretildiğini ve sesinin makineli tüfeği andırdığını anlatan Başaran, günde 20'ye yakın ''tak-takı'' imal ettiğini ve tanesini 15 TL'ye sattığını kaydetti. Verdiği emeğe karşılık yüksek fiyat talebinde bulunmadığını ifade eden Başaran, ''Herkesin bu aleti alıp evinde saklamasını istiyorum. Gelenlere de nasıl kullanıldığını, nasıl yapıldığını anlatıyorum. Yapımına başladıktan sonra kısa sürede ilgi gören alet, Antep Savunması'nın unutulmazları arasında'' diye konuştu. AA

__________________

FORUMUMUZ VE LİNKLERİMİZ HERKESE AÇIK! BİZE DESTEK VERENLERE TEŞEKKÜRLER!
HER TÜRLÜ KONUDA İLETİŞİME GEÇEBİLİRSİNİZ!
FACEBOOK http://www.facebook.com/huseyincancalisan

LimeWire Çalışan Sorunsuz Sürüm Burada!
İnternet Download Manager 5.19 Full Crack % 100 Çalışıyor Denendi
TIKLA İNDİR!!
Kullanıcın Sayfasını Ziyaret Et Gender_Bay Çevirimiçi durumu