[Kayıt ol]   [Şifremi unuttum!
Kullanıcı adım:   Parolam:  
 
Yazar Mesaj   #25643  11-10-2012 21:06 GMT+2 saat  

ahmet





Tecrübe Puanı.: 0%
Ruh Hali: Belirtilmedi.
Mesaj
Şehir:
Ülke:
Meslek:
Yaş:
Facebook'ta Paylaş
Bakan bu kez IBM’e yüklendi

Daha önce iPhone 5’i ima ederek aşırı talebi eleştiren Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, IBM çapında bir şirketin ülkemizdeki mütevazi varlığını yadırgadığını açıkladı.



İzmir’deki IBM İş Sürekliliği ve Esnekliği Hizmetleri Merkezi’ni; Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, İzmir Valisi M. Cahit Kıraç, Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu Başkanı Dr. Tayfun Acarer ziyaret etti.

IBM’in İzmir’deki merkezinin, tecrit odası gibi gayet iyi korunan özel bir merkez olduğunu dile getiren Yıldırım, “Bu da gayet doğal çünkü burada çok önemli bilgiler var. 72 büyük firmanın, 16 bankanın burada korunan bilgileri var. Bilgilerin zarar görmemesi lazım. O yüzden burası bir mükemmeliyet merkezi” dedi. Yıldırım sözlerini şu şekilde sürdürdü:

“IBM gibi bir asırlık şirketin Türkiye’de 1-2 kat gibi mütevazi yerlerde faaliyet göstermesini yadırgıyorum. Binaların katlarında hizmet olmaz, bu IBM’e yakışmaz. Bir asırlık geçmişiniz olacak, bilgisayarın öncüsü olan bir firmanın burada hizmet vermesi doğrusu, ne IBM’e ne İzmir’in şanına yakışmaz. Ümit ediyorum kısa sürede IBM kendi sitesini kurar ve bayrağını dalgalandırır. Bunu bekliyoruz. Ar-Ge ile ilgili konularını destekliyoruz. Kurumlar vergisinde kolaylık sağlıyoruz. Ayrıca son teşvik kanuna göre kurulacak tesisin ilk yatırım maliyetinin faizini de biz ödüyoruz. Bilişimle ilgili her türlü yatırım stratejik yatırım olarak öngörülüyor.”

Merkezin yüzde 85’i doldu

IBM’in müşterilerin artan iş gereksinimlerini karşılamak ve işlerini her koşulda kesintisiz yürütebilmelerini sağlamak amacıyla 1995 yılında ilk binasında kurulan merkez, 2005 yılında şimdiki adresine taşındı. 2009 yılının sonunda yenilenerek tekrar hizmete sokuldu. Daha geliştirilmiş bir veri merkezi ve kurtarma kapasitesinin artırıldığı 4500 metrekarelik bir alana yayılmış merkezin 1400 metrekaresi veri merkezi olarak kullanılmakta, 3100 metrekaresi ise kurumlara ayrılmış çalışma alanlarıdır. Merkez şu anda yüzde 85 doluluk oranına ulaşmış bulunuyor.

IBM İş Sürekliliği ve Esnekliği Hizmetleri Merkezi hakkında daha fazla bilgi edinmek için: www.ibm.com/tr/bcrs/ adresini ziyaret edebilirsiniz.

__________________
Çevirimiçi durumu