[Kayıt ol]   [Şifremi unuttum!
Kullanıcı adım:   Parolam:  
 
Yazar Mesaj   #25535  11-09-2012 18:34 GMT+2 saat  

Can


Admin


Tecrübe Puanı.: 100%
Ruh Hali: Neutral
Mesaj 5381
Şehir: Huzuristan
Ülke:
Meslek: Webmaster
Yaş: 33
Facebook'ta Paylaş
GoDaddy hesapları risk altında

Dünya’nın en büyük domain sağlayıcılarından Godaddy’nin başı, SOPA ve PIPA yasalarına verdiği açık destek yüzünden yeniden dertte.
53 milyonun üzerinde alan adını ve 5 milyon üzerinde web sitesi barındıran GoDaddy, 10 Eylül günü Anonymous tarafından gerçekleştirilen DDos saldırısı ile kullanıcılarına yaklaşık 4 saat hizmet veremedi. Pasifik saati ile 10:25'de başlayan DDos saldırısı 14:43'e kadar devam etti. Bu süre zarfında Godaddy DNS'lerine bakan hiçbir servis çalışmazken, müşteriler şirketi sosyal medya üzerinden soru yağmuruna tuttu.
Müşteri bilgileri risk altında
Bilindiği gibi Godaddy, müşterilerinin kişisel bilgilerinin yanında kredi kartı gibi son derece hassas bilgileri de üzerinde taşıyor. Şirketten yapılan açıklamaya göre tüm müşteri verilerinin güvende olduğu kaydedilmesine rağmen dünyaca ünlü Hacker grubunun #tangodown etiketi ile Twitter üzerinden gerçekleştirdiği saldırı haberi tüm kullanıcıları tedirgin etmiş durumda zira Anonymous bu etiketi başarılı saldırılarını duyurmak için kullanıyor.
Öyle görünüyor ki DDos ile saniyeler içerisinde Godaddy servislerini devre dışı bırakan Anonymous, ilerleyen dönemde şirketin SOPA'ya verdiği desteği çekmemesi halinde daha sert bir uyarı için müşteri bilgilerini hedef alabilir. Grubun saldırının hemen ardından Youtube üzerinden yayımladığı mesaja bakılırsa Godaddy için tehlike henüz geçmiş değil. (http://www.youtube.com/watch? v=SW_0s3kYT24)
Godaddy müşterileri arasında Türkler de var
ABD'nin sansür yasası olarak bilinen SOPA'yı açıkça desteklediğini duyuran Godaddy'nin milyonlarca müşterisinin arasında Türk kullanıcılar da var. Sansür ve yasaklamalara karşı duruşu ile bilinen Anonymous'un sansür yasasına verdiği destek yüzünden yeni hedefi olan Godaddy'nin portföyünde 30 binin üzerinde Türk kullanıcının olduğu tahmin ediliyor.
Türkiye'deki muadillerinin aksine kredi kartı bilgilerini üzerinde taşıyan ve Anonymous'un açık hedefi haline gelen Godaddy'nin bilgi güvenliği politikası ise tartışma konusu. Zira Türkiye'de yerleşik olmayan şirket, Türk kanunlarına da tabi değil. Kısacası Türk kullanıcıların yaşanabilecek tüm problemlerde muhatabına ulaşıp, hukuksal süreci ABD'de işletmesi gerekiyor.

Melih ANDIÇ
teknokulis.com

__________________

FORUMUMUZ VE LİNKLERİMİZ HERKESE AÇIK! BİZE DESTEK VERENLERE TEŞEKKÜRLER!
HER TÜRLÜ KONUDA İLETİŞİME GEÇEBİLİRSİNİZ!
FACEBOOK http://www.facebook.com/huseyincancalisan

LimeWire Çalışan Sorunsuz Sürüm Burada!
İnternet Download Manager 5.19 Full Crack % 100 Çalışıyor Denendi
TIKLA İNDİR!!
Kullanıcın Sayfasını Ziyaret Et Gender_Bay Çevirimiçi durumu