[Kayıt ol]   [Şifremi unuttum!
Kullanıcı adım:   Parolam:  
 
Yazar Mesaj   #25525  09-09-2012 23:08 GMT+2 saat  

Can


Admin


Tecrübe Puanı.: 100%
Ruh Hali: Neutral
Mesaj 5381
Şehir: Huzuristan
Ülke:
Meslek: Webmaster
Yaş: 33
Facebook'ta Paylaş
Şile Sedat Peker Villası

Organize suç örgütü kurduğu gerekçesiyle bir süre önce gözaltına alınan Sedat Peker'in SİT alanındaki villası idare mahkemesinin yürütmeyi durdurma kararıyla yıkılmaktan geçici olarak kurtuldu.
SİT alanı ilan edilen Şile Ağlayankaya'da, Sedat Peker'e ait 74 dönümlük arazideki villa, İstanbul 5. İdare Mahkemesi'nin yürütmeyi durdurma kararı alması üzerine şimdilik yıkımdan kurtuldu.

Sedat Peker'in kurucusu olduğu Celalhan Kültür ve Organizasyon Sanayii ve Ticaret Limited Şirketi, 20 Temmuz 1997'de Şile Balıbey Mahallesi Kömür Ayazma Deresi Mevkii'nde bir arazi satın aldı. İstanbul 2 Numaralı Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Kurulu, SİT alanındaki arazide yer alan taş binanın yıkılması için 29 Şubat 1999'da karar aldı. Şile Belediyesi Encümeni de, 14 Ağustos 2000'de dokunulamadığı konusunda basında haberlere konu olan villanın yıkımını kararlaştırdı. Yedi gün sonra uygulanmak üzere gayrımenkul sahiplerine bu kararı tebliğ etti.

Şirket avukatları Dilek Polat ile Nihat Çelik Ertuğrul da, 16 Ağustos 2000'de kararın iptali ve yürütmenin durdurulması istemiyle İstanbul 5. İdare Mahkemesi'ne başvurdu. İstemi bir gün sonra karara bağlayan mahkeme, uyuşmazlığın hukuki niteliğini dikkate alarak, işlemin uygulanması halinde telafisi güç ve imkánsız zararların oluşacağı gerekçesiyle, dava sonuçlanıncaya kadar yürütmenin durdurulmasını kararlaştırdı. Oy birliği ile alınan kararda, 30 gün süre verilmek suretiyle Şile Belediyesi'nden dava konusu yıkım kararının dayanağı olan tüm bilgi ve belgeleri içeren dosya ile Şile Asliye Hukuk Mahkemesi Hákimliği'nde bulunan aynı konuya ilişkin dava dosyasının istenmesi de kararlaştırıldı.

Şile Belediyesi Başkan Yardımcısı Erol Özberk, karara yasal süre içerisinde itiraz edeceklerini belirterek, ‘‘Belediye olarak, İstanbul 2 Numaralı Kültür ve Tabat Varlıkları'nı Koruma Kurulu'un aldığı karara uygun hareket etmek zorundayız. SİT alanı olan arazide, 2000 yakın ağaç, çocuk bahçesi ve tenis kortu var. SİT alanı mantığına aykırı tek şey taş bina. Koruma Kurulu da yalnızca bu binanın yıkılmasını karar bağladı'' diye konuştu.

__________________

FORUMUMUZ VE LİNKLERİMİZ HERKESE AÇIK! BİZE DESTEK VERENLERE TEŞEKKÜRLER!
HER TÜRLÜ KONUDA İLETİŞİME GEÇEBİLİRSİNİZ!
FACEBOOK http://www.facebook.com/huseyincancalisan

LimeWire Çalışan Sorunsuz Sürüm Burada!
İnternet Download Manager 5.19 Full Crack % 100 Çalışıyor Denendi
TIKLA İNDİR!!
Kullanıcın Sayfasını Ziyaret Et Gender_Bay Çevirimiçi durumu