[Kayıt ol]   [Şifremi unuttum!
Kullanıcı adım:   Parolam:  
 
Yazar Mesaj   #25495  04-09-2012 17:12 GMT+2 saat  

ahmet





Tecrübe Puanı.: 0%
Ruh Hali: Belirtilmedi.
Mesaj
Şehir:
Ülke:
Meslek:
Yaş:
Facebook'ta Paylaş
Samsung Android’li fotoğraf makinesini tanıttı

Samsung, Android işletim sistemini ve kablosuz bağlantı özelliğini “Galaxy Camera”da bir araya getirerek, fotoğraf severlerin istekleri her an ve her yerde fotoğraf çekip paylaşmalarına olanak sağlıyor.



Berlin’de düzenlenen IFA Fuarı’nda tanıtılan Android 4.1 Jelly Bean işletim sistemine sahip cihaz, kablosuz ağ bağlantısı ile yüksek performanslı fotoğraf çekme özelliklerini bir araya getirerek, kullanıcıların kablo gereksinimi olmaksızın fotoğraf paylaşmalarına imkan tanıyor.

Cihaz sahip olduğu 21x uzun zum lensi ve parlak 16M BSI CMOS sensör sayesinde çekilen fotoğrafları daha verimli hale getirmeyi vadediyor. Düğmeye basılarak ya da dokunmatik ekran üzerinden kontrol edilebilebilen optik zum, Böylece kullanıcıların fotoğrafları uzak mesafeden çekebilmesine olanak sağlıyor. Kameranın 16 megapiksel 1/2.3” BSI CMOS sensoru, görüntüleri parlak renk ve çözünürlükte yakalarken, 23 mm açıklığa sahip lensi geniş açılı fotoğrafların çekilmesini sağlıyor.

Cihazda ayrıca, profesyonel düzeyde fotoğraf çekmeyi herkes için mümkün kılan ‘Smart Pro’ teknolojisi de bulunuyor. ‘Smart Pro’ özelliği, göz alıcı sanatsal sonuçlar elde etmek amacıyla birkaç kolay adımda gelişmiş fotoğraf planlarının yeniden oluşturulmasını kolaylaştırıyor. İçinde dolaşması çok kolay olan menü sistemi kullanılarak kullanıcılar, mükemmel fotoğrafın yakalanması amacıyla kameranın ayarlarını otomatik olarak yapan önceden ayarlanmış bir dizi senaryo seçeneğinden birini tercih edebilecekler. Örneğin, özellikle ışığın çok parlak olduğu ortamlarda aşırı pozlamayı azaltma konusunda etkili olan ‘Zengin Ton’ ayarı fotoğrafların daha yoğun çekilmesini sağlarken, ‘Işık İzi’ ayarı da ışık izleriyle dolu akşam kareleri için otomatik olarak enstantane hızını ayarlıyor.



Konuyla ilgili konuşan Samsung Electronics’in IT ve Mobil İletişim Birimi’nin Başkanı JK Shin, Galaxy Camera’nın yeni bir görsel iletişim çağı başlatacağını iddia etti. Shin, sosyal ağların giderek büyümesi ve akıllı telefon ile tablet kullanımının yaygınlaşmasıyla günümüzde insanlar, sözlerden daha fazlasıyla haberleşir hale geldiğini belirtti. Cihazın da bu doğrultuda geliştirildiğini söyleyen Shin, kullanıcıların bu sayede istedikleri her yerden fotoğraflarını paylaşabileceklerinin altını çizdi.

Google Mobil ve Dijital İçerik Kıdemli Başkan Yardımcısı Andy Rubin de yeni ürününün tanıtımından dolayı Samsung ekibini tebrik ederken, Android üzerinde ilk çalışmalara başladıklarında, dijital fotoğrafçılığı bir üst seviyeye taşıyacak akıllı bir kamera geliştirmeyi düşündüklerini ifade etti.

Siyah ve beyaz renk seçenekleriyle satışa sunulacak olan ürünün satış tarihi ve fiyatı henüz netlik kazanmadı.

Samsung Galaxy Camera Teknik Özellikler


__________________
Çevirimiçi durumu