[Kayıt ol]   [Şifremi unuttum!
Kullanıcı adım:   Parolam:  
 
Yazar Mesaj   #25432  30-08-2012 11:01 GMT+2 saat  

ahmet





Tecrübe Puanı.: 0%
Ruh Hali: Belirtilmedi.
Mesaj
Şehir:
Ülke:
Meslek:
Yaş:
Facebook'ta Paylaş
Lens Çeşitleri Hakkında | Lens Çeşitleri Nelerdir?

Lensleri en başta yumuşak lensler ve sert lensler olarak iki ana gruba ayırabiliriz.

Sert lensler oksijen geçiren lenslerdir. Ancak sert lenslerin bazı dezavantajları olabilmektedir. Örneğin gözümüze az miktarda bile toz kaçması durumunda sert lensler bunu kullanıcıya çok çabuk hissettirmekte ve gözde yanmalar ve batmalara neden olmaktadır. Ülkemiz yaşam koşullarına da baktığımızda daha çok yumuşak lensler tercih edilmektedir.

Yumuşak lensler de kendi aralarında çeşitlenmektedir. Uzun süreli yumuşak lensler ve kısa süreli yumuşak lensler vardır. Bir yıl boyunca kullanıla bilen lensler olduğu gibi, aylık ve günlük kullanılan lensler de bulunmaktadır. En çok tercih edileni aylık lenstir. Aylık lens denilmesinin nedeni; her ay sonunda lensin atılıp yeni bir lensin kullanılmaya başlanmasıdır.

Lens kullanım süreleri günlük kullanıma kadar düşürülmektedir. Her ne kadar her gün yeni bir lens atıp başka bir lens kullanmak maliyetli olsa da, göz sağlığı açısından faydalı bir uygulamadır. Bu konuda maddi sıkıntıya düşmek istemeyenler için aylık lenslerin de sağlık açısından iyi olduğu söylenebilir. Yüksek kalitede ve çok daha ekonomik lensler istediğinizde bu sizin için daha akıllıca bir çözüm olabilir. Sizin için neyin en iyi olduğunu siz daha iyi bulabileceksinizdir. Her lens kullanıcısının lensler üzerinde farklı reaksiyonları vardır. Markaların konforları ve stilleri gözden göze değişiklik gösterebilir.

Astigmat hastaları da lens kullanabilir. Astigmat için kullanılan lensler vardır. Bunlara torik lensler denir. Torik lensler, astigmata göre özel sipariş ile getirtilir.

İleri yaşlarda yakın okuma problemi olan göz hastaları için de lensler vardır. Bu lenslere bifokal lensler denir. Multifokal lensler de vardır. Bu lensler aynı anda hem uzak, hem de yakın problemi olan kişiler için ideal bir kullanım alanına sahiptir.

__________________
Çevirimiçi durumu