[Kayıt ol]   [Şifremi unuttum!
Kullanıcı adım:   Parolam:  
 
Yazar Mesaj   #25428  30-08-2012 10:57 GMT+2 saat  

ahmet





Tecrübe Puanı.: 0%
Ruh Hali: Belirtilmedi.
Mesaj
Şehir:
Ülke:
Meslek:
Yaş:
Facebook'ta Paylaş
Ne Tür Lens Kullanmalıyım?

Lens kullanmadan önce mutlaka bir göz doktorundan kontakt lens için özel bir randevu alınmalı, lens kullanmak için özel bir muayene yapılmalıdır. Muayenede göz topografisi veya kornea topografisi çekilmelidir.

Bu topografi sonucunda kornea yapısı incelenecektir. Kornea üzerinden çeşitli parametreler ve eğimler bulunur. Buna göre de özel olarak nasıl bir lens ihtiyacı olduğu belirlenir.

Yumuşak lensler göz tarafından çok daha kolay tolere edilebiliyor olsa da, sert lensler için kullanma ihtiyacı duyulması durumları da mutlaka olabilmektedir. Astigmat göz kusuru bulunan hastalar sert lens kullanmaktadırlar. Yine bunun gibi keratakonüs göz kusuru bulunan hastalar da sert lens kullanmaktadırlar. Sert lensler astigmat ve keratakonüs göz kusurlarını daha kolay tolere edebilmektedirler.

Farklı lens yapılarının kullanılması gerekliliği göz kapaklarının veya gözün şekline göre değişmemektedir. Örneğin çekik gözlü, iri gözlü, çukur gözlü gibi ayrımlar kullanılan lensin türüne etki etmez. Lensin türü, üzerine konulduğu korneanın yapısına göre belirlenmektedir.

__________________
Çevirimiçi durumu