[Kayıt ol]   [Şifremi unuttum!
Kullanıcı adım:   Parolam:  
 
Yazar Mesaj   #25427  30-08-2012 10:57 GMT+2 saat  

ahmet





Tecrübe Puanı.: 0%
Ruh Hali: Belirtilmedi.
Mesaj
Şehir:
Ülke:
Meslek:
Yaş:
Facebook'ta Paylaş
Uzun Yıllar Lens Kullanmak | Uzun Yıllar Lens Kullanılır Mı?

Uzun yıllar lens kullanıldığında gözün kornea tabakasının oksijen beslenmesi bozulmaktadır. Kornea, yapısı itibari ile dışarıdan oksijen almaktadır. Bu oksijen alma işlemi havadan sağlanmaktadır. Lens kullanarak ise bu korneanın üzeri tamamen kapatılmakta ve oksijen alma işlemi tam olarak yapılamamaktadır.

Burada belirtmek gerekir ki bu sorun tam olarak bir oksijen alamama sorunu değildir. Sorun; az bir oksijen alma durumudur. Bu sorun yıllar boyu devam ederse, oksijen yeterli gelmediği için göz kendisine yeni oksijen alma yolları bulmak isteyecektir.

Bu durumda korneanın etrafında, gözün beyaz kısmı üzerinde çeşitli yerlerden damarlar belirecektir. Bu durum korneanın oksijensiz kaldığının belirtisidir.

Lens kullanan göz hastalarına yapılan tavsiye; mümkün olduğunca kendilerine lens takılmayan zaman dilimleri oluşturmalarıdır. Örneğin eve gelindiğinde akşam dışarı çıkılmayacak ise lensi çıkarmak için illa gece yatmayı beklemeye gerek yoktur. Lens çıkarılıp, korneanın hava alması sağlanabilir.

__________________
Çevirimiçi durumu