[Kayıt ol]   [Şifremi unuttum!
Kullanıcı adım:   Parolam:  
 
Yazar Mesaj   #25420  30-08-2012 10:53 GMT+2 saat  

ahmet





Tecrübe Puanı.: 0%
Ruh Hali: Belirtilmedi.
Mesaj
Şehir:
Ülke:
Meslek:
Yaş:
Facebook'ta Paylaş
Lens Bakımı Nasıl Yapılır? Lens Bakımı Nasıl Yapılmalı?

Kontakt lensler gözde takılı kaldığı müddetçe çeşitli nedenlerden ötürü kirlenirler. Özellikle de; kullandığımız lens, günlük lens değilse mutlaka her gün bakımı yapılmalıdır. Kontakt lenslerin bakımı için özel olarak kullanılan lens solüsyonları bulunmaktadır. Bu solüsyonlar, kullanılan kontakt lense göre de farklılıklar göstermektedirler.

Eğer kullanılan lens, sert ve gaz geçirgen bir lens ise ayrı bir solüsyon; yumuşak lens ise ayrı bir kontakt lens solüsyonu kullanılmaktadır. Bu lens solüsyonları ile her akşam lenslerinizi nazik bir şekilde yıkamalısınız. En basit lens temizleme yolu olarak; lensinizi avuç içine alarak, üzerine lens solüsyonu sıkma şeklinde bir uygulama yapabilirsiniz.

Lensler her akşam, içerisinde özel solüsyon olan lens kutusuna bırakılmalıdır. Bu lens kutusu içerisindeki solüsyon ise her akşam yenilenmelidir. Bu kutular zaten çok fazla kapasiteye sahip olmazlar ve az bir miktar solüsyon ile dolabilirler. Bu şekilde bir uygulama ile lens solüsyonunun zamanla mikrop kapmaması veya içerisinde mikropların birikmemesi sağlanmış olacaktır.

Gece boyunca lens solüsyonunda kalan kontakt lensler, aynı anda iki fayda birden görürler. Öncelikle lensler genel bir sterilizasyon işleminden geçmiş olurlar. İkinci olarak ise; lens üzerinde biriken proteinlerin çözülmesini ve lensin genel olarak temizlenmesi sağlar. Böylece ertesi gün için sağlıklı bir lens, sizi hazır olarak beklemiş olur.

__________________
Çevirimiçi durumu