[Kayıt ol]   [Şifremi unuttum!
Kullanıcı adım:   Parolam:  
 
Yazar Mesaj   #25418  30-08-2012 10:52 GMT+2 saat  

ahmet





Tecrübe Puanı.: 0%
Ruh Hali: Belirtilmedi.
Mesaj
Şehir:
Ülke:
Meslek:
Yaş:
Facebook'ta Paylaş
Uyurken Lens Kullanılır Mı? Sakıncaları Var Mı?

Göze takılan lensler, göz korneasını bir süreden sonra mutlaka olumsuz etkilemektedir. Oksijen kesintisi ve lenslerin korneaya yaptığı baskı, sürekli var olan bir durumdur. Uyurken kontakt lensi çıkarmazsak uyku boyunca göze olan olumsuz etkileri devam edecektir. Lensler, göz korneasına sürekli bir baskı halinde olacaktır. Bu da korneanın olumsuz olarak etkilenmesine neden olur.

Zaten bütün gün göze takılı olan kontakt lens, korneanın oksijen alımını engeller. Lensler her ne kadar oksijen geçirgen yapılarda olabilseler de mutlaka korneanın beslenmesinde olumsuz etkileri olmaktadır. Bu nedenle gece yatarken kontakt lens takmak değil, eve geldiğinizde bile lenslerin çıkartılması, kornea sağlığı açısından olumlu etkiye sahip olacaktır. Nasıl ki eve geldiğimizde bizi sıkan pantolon veya diğer elbiseleri üzerimizden çıkartıp rahatlıyoruz, lenslerimizi de aynı bu şekilde çıkartıp gözlerimizi rahatlatmalıyız.

Bir örnekleme daha yapacak olursak; lens takmak, ayakkabımızı giymek gibidir. Ayakkabımızı gün boyu dışarıda giyip, eve gelince çıkarttığımızda ayağımız nasıl rahatlıyorsa, kontakt lenslerin temas ettiği kornea rahatlamaktadır. Tek fark olarak, korneanın rahatladığını biz fark edemiyoruz. Sadece kornea üzerinde sorun olursa, çeşitli hastalıklarla bunu görebiliyoruz.

Geceleri uyurken, akşamları eve geldiğimizde veya diğer zamanlarda, ne kadar uzun süre lens kullanırsak, o kadar daha erken sürede göz yapısı lens kullanmaya elverişsiz hale gelecektir. Lenslerimizi sadece gerektiğinde kullanırsak ömür boyu sorunsuzca kullanabileceğimiz, estetik birer araç olacaklardır.

__________________
Çevirimiçi durumu