[Kayıt ol]   [Şifremi unuttum!
Kullanıcı adım:   Parolam:  
 
Yazar Mesaj   #25417  30-08-2012 10:52 GMT+2 saat  

ahmet





Tecrübe Puanı.: 0%
Ruh Hali: Belirtilmedi.
Mesaj
Şehir:
Ülke:
Meslek:
Yaş:
Facebook'ta Paylaş
Lens Solüsyonu Yerine Ne Kullanılabilir? Lens Solüsyonu Yoksa?

Lens solüsyonları üretilirken, lensin önemi, kullanım yeri ve gereksinimleri dikkate alınır. Kısacası lens solüsyonları lens temizlemek için kullanılabilecek tek sıvıdır. Yanınızda lens solüsyonu yoksa lensi temizleyemezsiniz. Bu durumda lens tekrar kullanılmamalıdır. Yapılması gereken işlem; ya lensin atılması, ya da lens solüsyonu edinilmesidir.

Lensler her ne kadar pahalı olurlarsa olsunlar, gözlerinizden daha kıymetli değillerdir. Bazı lens kullanıcıları, lenslerin temizliği gerektiğinde tükürük ile lenslerin temizlenebildiğini iddia etmekte ve büyük bir yanlış içerisine girmektedirler. Yere düşürülen veya çeşitli sebeplerle kirlenmiş olan lenslerin temizliğinde lens solüsyonundan başka herhangi bir sıvının kullanılması göz için son derece tehlikelidir.

Tükürük, musluk suyu veya diğer farklı sıvılar ile lens temizliği yapıp göz sağlığı bozulmayan kişiler sadece şanslıdırlar. Farklı sıvılara temas ettirilmiş lensler, kişileri gözlerinin kaybedilmesine kadar gidecek bir sürece hızlı bir şekilde götürebilir. Farklı sıvılarla lenslerini temizleyip gözlerini kaybeden yüzlerce kontakt lens kullanıcısı bulunmaktadır. Bu yüzden lens temizliği için lens solüsyonları kullanımına kesinlikle dikkat edilmelidir.

__________________
Çevirimiçi durumu