[Kayıt ol]   [Şifremi unuttum!
Kullanıcı adım:   Parolam:  
 
Yazar Mesaj   #25382  17-08-2012 12:29 GMT+2 saat  

ahmet





Tecrübe Puanı.: 0%
Ruh Hali: Belirtilmedi.
Mesaj
Şehir:
Ülke:
Meslek:
Yaş:
Facebook'ta Paylaş
Google 4 bin kişiyi işten çıkarıyor

Geçtiğimiz yıl 12.5 milyar dolar ödeyerek Motorola Mobility’yi satın alan Google, şirketin 4000 çalışanının işine son vererek yeniden yapılanma adına ilk radikal hamlesini gerçekleştirdi.



Mayıs ayının sonunda tamamlanan satın alma işleminin ardından, Motorola Mobility’de kabuk değişimi başladı. Google, şirketin dünya genelinde olan 20 bin çalışanının yüzde 20’sinin işine son verdi. Bu 4000 kişinin üçte ikisi A.B.D dışındaki pazarlarda gerçekleşirken, dünya genelinde 3 ofisi kapatılıyor. Şirketin dünya çapında 94 ofisi bulunuyor.

Şirketin giderlerini azaltarak 275 milyon dolarlık tasarruf sağlamayı hedefleyen şirketin bu hamlesinin üçüncü çeyrekte etkilerini göstermesi bekleniyor. Kısa süre önce New York Times’ta yer alan makalede, Google’ın Asya ve Hindistan’daki operasyonlarını daraltmayı planladığı bilgisi verildi. Şirketin düşük fiyatlı çokça cep telefonu üretip satmak yerine, daha özel modeller üzerine yoğunlaşması bekleniyor.

Konuyla ilgili konuşan Motorola Mobility CEO’su Dennis Woodman, şirketin kâr getirmeyen pazarlardan çekilmeye başlayacağını belirtirken, bundan böyle alt seviye telefonlar üretmeyeceklerinin de altını çizdi. Woodman, şirket olarak odada kimin olduğunu anlayabilecek ses tanıma sistemleri, daha iyi kameralar ve uzun ömürlü pil gibi projeleri hayata geçirmek istediklerini vurguladı.

Google’dan yapılan açıklamada, Motorola’nın işten çıkarılan kişilere bu zor durumda destek vermeye devam edeceği ve uygun bir iş bulmaları için çaba sarfedeceği bildirildi. Geçtiğimiz günlerde HTC’de benzer bir hamle yaparak kâr getirmeyen pazarlardan uzaklaşan bir politika izlemeye başlamıştı. Gelecek günler bu stratejinin Apple ve Samsung karşısında ne kadar başarılı olacağını gösterecek.

__________________
Çevirimiçi durumu