[Kayıt ol]   [Şifremi unuttum!
Kullanıcı adım:   Parolam:  
 
Yazar Mesaj   #25381  17-08-2012 12:28 GMT+2 saat  

ahmet





Tecrübe Puanı.: 0%
Ruh Hali: Belirtilmedi.
Mesaj
Şehir:
Ülke:
Meslek:
Yaş:
Facebook'ta Paylaş
Kaç Twitter takipçiniz sahte? Hemen öğrenin!

Yeni bir web servisi Twitter takipçilerinizin yüzde kaçının gerçek, sahte ve aktif olmadığını çıkartıyor. Örneğin, Twitter’da iki buçuk milyondan fazla takipçisi bulunan Cem Yılmaz’ın takipçilerinin yüzde 51&񗝢i sahte görünüyor.



Fake Follower Check isimli web sitesi, Twitter takipçilerinizin yüzde kaçının sahte olduğunu veriyor. Web sitesine girildiğinde Twitter hesabı ile giriş yapılması isteniyor. Uygulamaya izin verildiğinde takipçilerin yüzdeleri karşınıza çıkıyor.

StatusPeople tarafından tasarlanan servis, Twitter hesabınızı takip edenleri iyi, aktif olmayan ve sahte olarak üçe ayırıyor. Bunun yanında uygulamayla diğer Twitter hesaplarının da takipçilerinin durumu gözlenebiliyor.

Peki StatusPeople bu sonuçları nasıl verebiliyor? Şirketin verdiği bilgiye göre, takipçiler arasında rasgele seçilen 500 kadar takipçi gözlem altına alınıyor. Bu takipçilerin tweet atma durumları, takipçi sayıları gibi kriterler şüpheli sınıfının oluşturulmasını sağlıyor.

Şirketin açıklamasında, 10 bin ve daha düşük takipçi sayısı olan hesaplar için uygulama oldukça isabetli sonuçlar veriyor. Yine de uygulamanın sahte ya da aktif olmayan hesapları isim isim vermediğini belirtelim.

Sitede aramalar yapıldığında örneğin BTnet.com.tr Yayın Yönetmeni Levent Daşkıran‘ın Twitter’daki takipçilerinin yüzde 2&񗝢si sahte, yüzde 17&񗝢si aktif değil, yüzde 81&񗝢i de gerçek çıktı.



Türkiye’de 2.5 milyonun üzerinde kişi tarafından takip edilen Cem Yılmaz‘ın ise takipçilerinin yüzde 51&񗝢inin sahte olduğu ortaya çıktı.



Yurtdışında bilinen bir örnek olması için ABD Başkanı Barack Obama‘nın takipçilerini incelediğimizde yüzde 41&񗝢inin sahte olduğu görüldü.



Şirket daha isabetli sonuçlar için çalıştıklarını belirtirken, sahte hesapların keşfedilip kaldırılabilmesi için araç geliştirildiğini duyurdu. Uygulamayı kullanmak için http://fakers.statuspeople.com/ adresini kullanabilirsiniz.

__________________
Çevirimiçi durumu