[Kayıt ol]   [Şifremi unuttum!
Kullanıcı adım:   Parolam:  
 
Yazar Mesaj   #25354  12-08-2012 16:49 GMT+2 saat  

ahmet





Tecrübe Puanı.: 0%
Ruh Hali: Belirtilmedi.
Mesaj
Şehir:
Ülke:
Meslek:
Yaş:
Facebook'ta Paylaş


Turkcell Superonline: “2023’te 14 milyon haneye 1000 Mbps internet”.

2023 yılında 14 milyon haneye 1000 Mbps erişim hedefi için Turkcell Superonline’ın sunduğu model önerisine göre; kamu ve özel sektör işbirliği yapmalı, ortak altyapı kullanılmalı, tek fiyat uygulanmalıve altyapı işletme ihalesi açılmalı.


Türkiye’de dünya ile aynı anda fiber internet çağını başlatan Turkcell Superonline, telekomünikasyon sektörünün önde gelen isimlerini bir araya getiren Telkoder 6. Telekomünikasyon Zirvesi’nde Türkiye’nin 2023 vizyonunda yer alan “14 milyon haneye 1000 Mbps hızında internet” hedefine ulaşılmasını sağlayacak bir modeli kamuoyuyla paylaştı.

Kamu –özel sektör işbirliği
Fiber yayılım stratejilerini Türkiye'nin 2023 vizyonuna paralel olarak belirleyen Turkcell Superonline Genel Müdürü Murat Erkan, kamu – özel sektör işbirliği üzerine kurulu bir model önerisinde bulundu. Erkan, “Turkcell Superonline’ın özünde ortak altyapı kullanımı olan model önerisine göre, öncelikle erişim şebekesi için bölgesel bazda en az iki omurga/altyapı firmasına ihtiyaç var. Bu firmalar sadece toptan erişimi yönetecekler ve yatırım zorunlulukları olacak. Yerel yönetimlerde bu modelde paydaş olarak yer alacaklar.” dedi.

Tek fiyat kurgusu
Modelde, ayrıca öncelikle şebeke oluşturma maliyet ve imalat tipleri için ülke çapında tek fiyat kurgusu Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın yayımlayacağı birim fiyatlar ile belirlenmesi öneriliyor. Daha sonra ilçeler diğer sosyo-ekonomik kriterlere göre sıralanıyor ve skorlama yaklaşımı tespit ediliyor. Yatırım maliyetlerinin de dikkate alındığı bu çalışma ile yatırımın geri dönüşü sıralaması oluşturuluyor. Yatırımın geri dönüşü hızlı olan ve olmayan ilçelerin birlikte gruplanmasıyla gelişmiş yöreler ve gelişmekte olan yöreler arasında yatırım eşitliği sağlanıyor.

Altyapı İşletme İhalesi
Bu aşamalardan sonra işin ihale kısmına geçiliyor. Tek yatırımcının iki ihaleyi birden alamayacağı, en az 2 adet 30’ar yıllık “Altyapı İşletme” ihalesi kurgulanıyor. Her ihaleyi Evrensel Hizmet Fonu’ndan en az yatırım bedeli talep eden kazanıyor. Böylece en az iki farklı omurga kurgulanıyor.

Fiber yatırımlarının doğru şekilde yapılabildiğinde ülkenin büyümesine katkı sağlayacağını ve dijital uçurumu kapatacağını vurgulayan Turkcell Superonline Genel Müdürü Murat Erkan, “Yatırımların sürekliliği için mevcut Geçiş Hakkı Yönetmeliği’nde düzenlenmeli. Mevcut durumda yeni nesil erişim şebekesi yaygınlığınıkısıtlamaktadır ve alternatif işletmeciler tüm riski üstlenmektedir. Dijital uçurumun ortadan kalkması için ekonomik açıdan yüksek getirili bölgelerle kısıtlı getiriye sahip bölgelerin benzer yatırım koşullarına ulaşmasının sağlanması ve yaygınlığın artırılması gerekmektedir.” dedi.

Turkcell Superonline fiber yatırımlarına hızla devam ediyor
Fiber yayılım stratejilerini Türkiye’nin 2023 vizyonunda yer alan “14 milyon haneye 1000 Mbps hızında internet” hedefine paralel olarak belirliyen Turkcell Superonline, fiber yatırımları ile Türkiye’yi 2023 hedeflerine ulaşmasına bir adım daha yaklaştırıyor. Turkcell Superonline kendi kurduğu ve 75 ile değen 30 bin km’lik fiber optik altyapısı üzerinden 10 ilde şimdiden 1 milyonun üzerinde haneye 1000 Mbps hızında fiber internet götürüyor. 2011 sonu itibarıyla 265 binin üzerinde aktif abonesi olan Turkcell Superonline önümüzdeki dönemde de yatırımları ile 2023 vizyonuna katkı sağlamaya devam edecek.

__________________
Çevirimiçi durumu   

Yazar Mesaj   #25355  12-08-2012 17:33 GMT+2 saat  

Can


Admin


Tecrübe Puanı.: 100%
Ruh Hali: Neutral
Mesaj 5381
Şehir: Huzuristan
Ülke:
Meslek: Webmaster
Yaş: 33
Facebook'ta Paylaş
Fiber internet yaygınlaşmalı ve en azından büyükşehirlerde isteyen herkes fiber kullanabilmeli.

__________________

FORUMUMUZ VE LİNKLERİMİZ HERKESE AÇIK! BİZE DESTEK VERENLERE TEŞEKKÜRLER!
HER TÜRLÜ KONUDA İLETİŞİME GEÇEBİLİRSİNİZ!
FACEBOOK http://www.facebook.com/huseyincancalisan

LimeWire Çalışan Sorunsuz Sürüm Burada!
İnternet Download Manager 5.19 Full Crack % 100 Çalışıyor Denendi
TIKLA İNDİR!!
Kullanıcın Sayfasını Ziyaret Et Gender_Bay Çevirimiçi durumu   

Yazar Mesaj   #25358  12-08-2012 18:14 GMT+2 saat  

ahmet





Tecrübe Puanı.: 0%
Ruh Hali: Belirtilmedi.
Mesaj
Şehir:
Ülke:
Meslek:
Yaş:
Facebook'ta Paylaş
Serbest Telekomünikasyon İşletmecileri Derneği’nin iddialarına göre İstanbul Büyükşehir Belediyesi, fiber optik alt yapı oluşturulması için gerekli çalışmalara izin vermiyor.
Haber şu şekilde:

[quote=Fiber İnternetin önündeki en büyük engel

İBB Serbest Telekomünikasyon İşletmecileri Derneği’nin iddialarına göre İstanbul Büyükşehir Belediyesi, fiber optik alt yapı oluşturulması için gerekli çalışmalara izin vermiyor.

Fiber optik kablo döşemek için kazı çalışması yapmak isteyen şirketlere izin vermeyen yada zorluk çıkaran İstanbul Büyükşehir Belediyesi hakkında suç duyurusu yapıldığını açıklayan TELKODER, ayrımcılık yapıldığını iddia etti.

2 yılı aşkın bir süredir kazı izni çıkmaması yada fiyat konusunda anlaşılamaması yüzünden çalışma yürütemeyen TELKODER üyesi işletmeciler, İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin Türk Telekom’a her türlü bakım, onarım ve kazı iznini verdiğini ancak kendilerine gerekli izinlerin verilmeyerek ayrımcılık yapıldığını dile getirdiler.

TELKODER’in suç duyurusuna ilişkin basın açıklamasına buradan ulaşabilirsiniz.

]

__________________
Çevirimiçi durumu