[Kayıt ol]   [Şifremi unuttum!
Kullanıcı adım:   Parolam:  
 
Yazar Mesaj   #25333  11-08-2012 15:49 GMT+2 saat  

ahmet





Tecrübe Puanı.: 0%
Ruh Hali: Belirtilmedi.
Mesaj
Şehir:
Ülke:
Meslek:
Yaş:
Facebook'ta Paylaş
Google, Sosyal İmkanları ile Şaşırtıyor
Google, çalışanlarına verdiği değer ve sosyal imkanları ile diğer firmaların çalışanlarını kıskandırıyor. Google, vefat etseler dahi çalışanlarının çocuklarının yanında yer alıyor.


Dünyadaki internet devlerinin en büyük sıkıntısı nitelikli işgücü. Google, Facebook, Yahoo gibi dev internet şirketlerindeki transferler birbirini izliyor, pek çok insan kaynakları avcısı da, çalışanları avlamak için firmaların 'ekstralarını' sunuyor.

Örneğin Google'da çalışanlara yemek bedava, bir süre önce Google'dan Yahoo'ya CEO olarak transfer olan Marissa Mayer'in de Yahoo'ya getirdiği ilk yenilik çalışanlara ücretsiz yemek olmuştu.

Dev teknoloji şirketlerindeki imkanlar sadece ücretsiz yemek ile sınırlı değil. Ultra hijyenik koşullar, ofislerde revirlerin bulunması ve sağlık hizmetlerinin firmalar tarafından karşılanması da bu tarz dev Amerikan şirketlerinde alışılagelmiş durumlar arasında yer almakta.

Google'dan ölüm yardımı

Haberimize konu olan durum ise, Google'ın çalışanları için sağladığı ölüm yardımı. Bu ölüm yardımı her bir çalışanın çocuğu için 10 yıllık bir süreyi kapsıyor. Bir Google çalışanı vefat ettiğinde, eğer varsa çalışanın çocukları 19 yaşına (öğrenci olması halinde 23 yaşına) kadar Google'dan her ay 1.000$'lık bir maaş alıyor.

Sırf annelik izni değil, babalık izni de var

Doğum izni olarak bilinen ve annelerin alabileceği izinlerin yanı sıra, Google'da babalık izni de var. Yeni baba olan erkekler, 6 haftalık ücretli izne çıkabiliyor ve bir yandan yeni çocukları ile ilgilenirken, bir yandan da eşlerinin yanında olabiliyorlar.

__________________
Çevirimiçi durumu