[Kayıt ol]   [Şifremi unuttum!
Kullanıcı adım:   Parolam:  
 
Yazar Mesaj   #25314  11-08-2012 15:06 GMT+2 saat  

ahmet





Tecrübe Puanı.: 0%
Ruh Hali: Belirtilmedi.
Mesaj
Şehir:
Ülke:
Meslek:
Yaş:
Facebook'ta Paylaş
Efendim bildiğiniz üzere TR’de bir reyting sistemi mevcut ve herkeste bu konuyu sürekli gündeme getiriyor. Aslında reytingi ölçmek çok basit, illa ki başka kuruluşlara mahkum olmaya gerek yok. Hemen hemen her medya kuruluşu kendi reytingini “canlı” olarak görebilir, hatta medya kuruluşu olmanıza bile gerek yok! Nasıl olduğunu hemen anlatayım;

Bildiğiniz -ya da bilmediğiniz- üzere D-Smart’ların arkasında network bağlantısı bulunuyor. Öncelikle elimizin altında networke bağlı bir sistem olması zaten başlı başına bir nimet! Neden kullanılmadığını anlamıyorum. Gerekli olmadığını biliyorum ama benim D-Smart cihazım her daim internete bağlı, ha kullanıyor mu interneti? Bilmiyorum, ama D-Smart bence bu konudan ciddi anlamda fayda sağlayabilir diye düşünüyorum. Düşünsenize anında reyting ölçeceksiniz! O anda o cihazda ne seyrediliyorsa sizin bilginiz dahilinde olacak. Hatta abartıp anlık ölçüm yapabileceğiniz için hangi reklam seyredilmiş, hangisinde zaplanmış veya hangi saat aralığında hangi kanallar arasında gidip geliniyor, vs.

Yine bilip bilmediğinizi bilmiyorum ama Digiturk’un bazı cihazlarında da aynı şekilde network bağlantısı mevcut. Yukarıda yazdığım D-Smart aynen Digiturk için de geçerli. Onlar da aynı şekilde her türlü bilgiyi toplama imkanına sahipler.

Kullanıcılardan basit bir şekilde muvaffakiyet belgesi aldıktan sonra network bağlantısı olan herhangi bir uydu cihazı ile kendi reyting ölçümünüzü yapmanız ileri derecede basit.

Bugüne kadar neden D-Smart ya da Digiturk’un bu tarz bir işe bulaşmadığını anlamış değilim, ancak kendilerinin yapmadığını illegal de olsa kolayca yapmak mümkün;

Mesela Dreambox’ı ele alalım. Dreambox ilk çıkan network bağlantılı cihazlardan birisi. Bilmediğiniz üzere Dreambox’a bir sunucu ayarlayıp çeşitli kanalları seyredebiliyoruz, tek yaptığı uzaktaki sunucudan seyrettiğiniz kanalın şifresini istemek. Evet, buraya kadar illegal, ancak sunucu sahibi açısından da bulunmaz meta! Herkes kendi isteği ile sizin sunucunuza hangi kanalı seyretmek istediğini bildiriyor, bundan daha iyi ve başarılı bir takip sistemi var mı?

__________________
Çevirimiçi durumu