[Kayıt ol]   [Şifremi unuttum!
Kullanıcı adım:   Parolam:  
 
Yazar Mesaj   #25311  11-08-2012 15:04 GMT+2 saat  

ahmet





Tecrübe Puanı.: 0%
Ruh Hali: Belirtilmedi.
Mesaj
Şehir:
Ülke:
Meslek:
Yaş:
Facebook'ta Paylaş


•Alan adınızı ve bulundurma hizmetinizi küçük ve yetersiz bir yurtdışı firmasından alın.

•Tasarımcınızın aynı zamanda size bilgisayarlarınız için teknik destek sağlamakla yükümlü olduğunu varsayın, ve Outlook Express’te bir hesap kurmak için bile sürekli onları arayın.

•Siteye koyulacak tüm metinleri bildiğimiz basit kağıt üzerinde gönderin, ama sakın elle yazmayın! Sonradan o metinleri web sitenize koyacak olan elemanın o metinlerin bir yerlerde word dosyası olarak bir kopyası olduğundan emin olması için en önemli nokta bu. Eğer renkli bir yazıcınız varsa metinleri yeşil veya gri renkli basmanız da önemli, böylece tarayıcıdan geçirip otomatik olarak dijitale çeviren programlardan da faydalanamazlar.

•Tasarımcı kişi sizden firma logonuzu istediğinde cüzdanınızda 3 yıldır dolaşan kırış kırış bir kartvizitinizi uzatın.

•Web sitenizde neleri değiştirebilmek istersiniz sorusuna “hepsini” diye cevap verin. Site bittikten sonra da içeriği kendiniz değiştirmek yerine tüm dökümanları firmaya gönderin.

•Değişken bir fiyatlandırma isteyin, örnek olarak; “Alışveriş sistemi ve sistemsiz bir teklif istiyorum, galeri fiyatını da ayrıca belirtin” gibi, ama sitenize koyulacak tüm kısımları teker teker yazmayı unutmayın.

•Tasarımcınıza taslaklar gönderin, önce bunları siteye entegre etmesini bekleyin, sonra vazgeçin ve yeni taslaklar gönderin. Bunu telefonlarınıza çıkmamaya ve sizi gördüğünde bir köşeye sinip ağlamaya başlayana kadar devam edin.

•Web hakkında hiç bir şey bilmemenize rağmen (bilseniz de inkar edin), tasarımcınıza tanıdığınız bütün tasarımcıların siteyi müşterinin talebine göre yaptığından bahsedin ve herşeyin sizin istediğiniz gibi olması gerektiği konusunda ısrar edin.

•İlk görüşmenizde gerekli olan metinleri bir gecede hazırlayabileceğinizi iddia edin ve tüm metinleri ertesi sabah göndereceğinize dair söz verin. Sonra 3 ay boyunca arayıp sormayın ve bir gün ansızın arayıp “sitem bitmedi mi daha?” diye bağırıp çağırın.

•Youtube gibi ama Facebook fonksiyonlarına sahip bir site istediğinizi, ama kullanması Google kadar kolay bir site isteyin. Sonra çok fazla para ayıramayacağınızdan bahsedip, teklifi ertesi sabah masanızda görmek istediğinizi söyleyin.

Bonus: Teklif elinize geçtikten sonra yeğeninizin böyle bir siteyi okuldan arta kalan zamanında bu paranın beşte birine yapabileceğini iddia edin.

Umarim sadece web gelişticiler okur

__________________
Çevirimiçi durumu