[Kayıt ol]   [Şifremi unuttum!
Kullanıcı adım:   Parolam:  
 
Yazar Mesaj   #25253  19-05-2012 11:11 GMT+2 saat  

ahmet





Tecrübe Puanı.: 0%
Ruh Hali: Belirtilmedi.
Mesaj
Şehir:
Ülke:
Meslek:
Yaş:
Facebook'ta Paylaş
USB Bellekte Bilgisayar
Küçülen bilgisayar artık bir USB belleğe sığar hale geldi. Kısa bir süre sonra Çin'de satışa sunulacak olan USB bellek görünümündeki mini bilgisayar küçük boyutları ve uygun fiyatı ile dikkat çekiyor.


Gelişen teknoloji artık bilgisayarları iyice küçülttü. Çin'de kısa bir süre sonra piyasaya sürülecek olan Android işletim sistemli mini bilgisayar, teknolojik gelişmelerin nereye geldiğinin iyi bir gösterisi oldu.



USB bellek boyutundaki mini bilgisayar Android 4.0 işletim sistemini kullanıyor. A10 tek çekirdekli 1.5 GHZ hızında ARM işlemci kullanan mini bilgisayar Mali 400 GPU, 512 GB RAM, kablosuz ağlara bağlanma özelliği ve microSD bellek yuvası gibi fonksiyonlara sahip.

Mini bilgisayar televizyonlara bağlanarak kullanılabiliyor. HDMI çıkışı da bulunan ürün 1080p videoları da oynatabilme özelliğine sahip. Mini bilgisayarın özellikle medya oynatıcı olarak kullanılabileceği açıklandı. Ürünle ilgili detaylı bilgiye buradan ulaşabilirsiniz.

Daha önce de bu tip küçük bilgisayar denemeleri yapılmıştı. Bunlardan biri olan 35 ve 25 dolarlık versiyonları bulunan Raspberry Pi modelleri satışa çıktıktan birkaç dakika içinde tükenmişti.

Özellikle bütünleşik sistemlerde tercih edilen bu tip mini bilgisayarlar özel projelerde kullanılıyor.

__________________
Çevirimiçi durumu