[Kayıt ol]   [Şifremi unuttum!
Kullanıcı adım:   Parolam:  
 
Yazar Mesaj   #25142  24-03-2012 11:11 GMT+2 saat  

ahmet





Tecrübe Puanı.: 0%
Ruh Hali: Belirtilmedi.
Mesaj
Şehir:
Ülke:
Meslek:
Yaş:
Facebook'ta Paylaş
Yeni iPad sahipleri 4G’yi beklemesin

  Apple’ın son tabletinde sunduğu 4G, şebeke uyumsuzluğu nedeniyle Türkiye’de çalışmayacak. Mağazaya bu hayalle koşmayın.



  Jobs’un ölümünün ardından piyasaya çıkan ilk ürün Yeni iPad oldu. Ağırlığı, kalınlığı ve ısı sorunundan dolayı çıktığı günden beri eleştiri oklarının hedefi olan bilgisayar, aynı zamanda 4G konusunda da kullanıcılarını üzecek gibi görünüyor. Çünkü Avrupa ülkeleri de dahil olmak üzere dünyanın pek çok ülkesinde LTE şebekelerinin frekansı ABD’dekinden farklı.

  Yıllar önce ihalesi yapılan ve apar topar çalışmaya başlayan 3G’de alınan mesafenin yetersizliğine baktığımızda, 4G’ye tam anlamıyla geçişin ne kadar uzun bir süre alacağını öngörmek zor değil.

  Ancak iş bununla bitmiyor. Türkiye’de ve Avrupa’da 4G (LTE) şebekelerinin 2.600 MHz frekansında çalışacak. ABD pazarına yönelik olarak geliştirilen Yeni iPad ise 700 MHz ve 2.100 MHz frekanslarını destekliyor.

  Dolayısıyla uyumsuzluk sorunu nedeniyle birçok ülkede 4G şebekeleri kullanılamayacak. Bu uyumsuzluk tamamen donanımsal olduğundan yazılım güncellenmesiyle halledilebilecek bir şey de değil.

Neden böyle bir fark var?

  Akvayumdaki balığa bile iPad satmaya dünden hevesli Apple’ın böyle bir hata yapacağını düşünmek zor. Diğer taraftan her türlü eleştiriye verecek cevap bulabilen Apple’ın yol haritası bilinenden biraz daha farklı olabilir.

  Her üründe biraz daha fazla ‘peynir’ kullanarak milyonlarca kişiyi peşinden koşturan şirketin bir sonraki sürümünü 4G’den yararlanmak isteyenlere ithaf edebileceği de öne sürülebilir.

__________________
Çevirimiçi durumu