[Kayıt ol]   [Şifremi unuttum!
Kullanıcı adım:   Parolam:  
 
Yazar Mesaj   #25141  24-03-2012 11:08 GMT+2 saat  

ahmet





Tecrübe Puanı.: 0%
Ruh Hali: Belirtilmedi.
Mesaj
Şehir:
Ülke:
Meslek:
Yaş:
Facebook'ta Paylaş
Türkiye fiberde Avrupa’yı geride bıraktı

  Türkiye 1 milyonun üzerindeki fiber abone sayısıyla yedinci sıraya yükseldi, fiber internet kullanımında Avrupa’yı geride bıraktı.



  Eve kadar ulaşan fiber internet hattı (FTTH) konusunda dünyanın önde gelen kurumu Uluslararası FTTH Konseyi’nin son raporuna göre Türkiye fiber internet penetrasyonunda İtalya’yı geçerek 7. sıraya yükseldi. Raporda Turkcell Superonline’ın yürüttüğü proje, Avrupa’da fiber internette 1 milyonun üzerinde hane sayısına ulaşan 10 proje arasında yer aldı.

  FTTH (Fiber-To-The-Home/Eve Kadar Fiber) Konseyi’nin geçen yılki raporunda, penetrasyon açısından G20 ülkeleri arasında sekizinci sırada yer alan Türkiye, bu yıl bir sıra daha yükselerek; Güney Kore, Japonya. ABD, Rusya, Çin ve Fransa’dan sonra bu alandaki yedinci ülke oldu.

Fiberde hızlı büyüyoruz

  Fransa haricinde Avrupa’nın tamamını geride bırakan Türkiye ayrıca, 2011’in ikinci yarısında, 200 binin üzerinde fiber abonesi olan ülkeler arasında en yüksek oranda büyüyen ülkelerden biri oldu. Konuyla ilgili açıklama yapan Turkcell Superonline Genel Müdürü Murat Erkan, “Ülkemizin dünyadaki en hızlı internet teknolojisi olan fiber interneti evlere kadar getiren ilk şirketi olarak, Türkiye’nin bu yeni iletişim altyapısına sahip ülkeler arasında daha da yükselmesi için gerekli altyapı yatırımlarına devam edeceğiz” dedi ve ekledi: “Bu yatırım planlarımız ancak farklı tarafların iş birliği ile gerçek olabiliyor. Kamunun ve yerel yönetimlerin de altyapı konusunda gelişmelere açık ve destek olmasını, bizim gibi ülkeye yeni altyapılar kazandıran özel şirketlere de destek vermelerini bekliyoruz.”

Uluslararası FTTH Konseyi nedir?

  2001 yılında kurulan ve başlangıçta yalnızca telekomünikasyon ve teknolojileri firmalarının üye olduğu Uluslararası FTTH Konseyi, bugün bünyesinde belediyelerden servis sağlayıcılara kadar çeşitli kurumları barındıran ve kar amacı gütmeyen bir kuruluş konumunda. Uluslararası FTTH Konseyi, eve kadar fiber kavramı ve insanların yaşam kalitesine sağladığı katkılar konusunda farkındalık yaratma misyonuyla hareket ediyor.

__________________
Çevirimiçi durumu