[Kayıt ol]   [Şifremi unuttum!
Kullanıcı adım:   Parolam:  
 
Yazar Mesaj   #25135  23-03-2012 15:13 GMT+2 saat  

ahmet





Tecrübe Puanı.: 0%
Ruh Hali: Belirtilmedi.
Mesaj
Şehir:
Ülke:
Meslek:
Yaş:
Facebook'ta Paylaş
YouTube'dan Yeni Tavsiye Teknolojisi
YouTube, video tavsiyeleri kısmında görüntülerin ne kadarlık bir kısmının izlendiğini dikkate alan yeni sistemi devreye soktuğunu resmi blogundan duyurdu.


   Youtube, video tavsiyeleri sayesinde farkına varmadan saatlerce sitede zaman geçirilen bir site olarak biliniyor. Google tarafından satın alınan YouTube, geliştirdiği yeni sistemle sitede geçirilen süreyi arttırmayı hedefliyor.

   Bilindiği üzere her gün binlerce video'nun yüklendiği YouTube'un denetim mekanizmasının yetersiz kaldığı anlar olabiliyor. YouTube, bu gibi durumlar için artık kullanıcıdan gelen verileri kullanma yoluna gidiyor.



   Resmi blogundan duyurulan yenilik, videoları izlenme sürelerine göre değerlendiriyor. Örneğin ortalama 25 saniyesi izlenen 30 saniyelik bir video, 2 dakikası izlenen 5 dakikalık bir video'dan daha değerli olacak ve tavsiye edilen videolar alanında daha çok yer alacak.

   YouTube, kullanıcıların kısa sürede kapattığı videoları göz ardı ederek daha çok izlenen videoları ön plana çıkaracak. YouTube'dan gelen bu yenilikçi çözümün kullanıcıların sitede geçireceği süreye olumlu katkı yapması bekleniyor.

__________________
Çevirimiçi durumu