[Kayıt ol]   [Şifremi unuttum!
Kullanıcı adım:   Parolam:  
 
Yazar Mesaj   #24834  14-02-2012 17:01 GMT+2 saat  

ahmet





Tecrübe Puanı.: 0%
Ruh Hali: Belirtilmedi.
Mesaj
Şehir:
Ülke:
Meslek:
Yaş:
Facebook'ta Paylaş
Sekiz yılın en büyük teklifi
Google’ın 12,5 milyar dolarlık teklifle cep telefonu üreticisi Motorola Mobility şirketini satın alma girişimi, ABD Adalet Bakanlığı ve Avrupa Komisyonu’nun onayını aldı. Ancak antitröst düzenleyici kurumlar Google’ın elde edeceği patent haklarını kötüye kullanmasından endişeli.




Motorola, Google’ın geride kalan 13 yıl içindeki en büyük satın alımı olmak üzere. Google, 2004’ten bu yana 185 satım alım gerçekleştirdi. Motorola için teklif edilen miktar, tüm bu satın alımlar için ödenen paradan fazla.

Google, önünde neredeyse hiçbie engel kalmayan satın alım sonunda cep telefonu, tablet bilgisayar ve diğer elektronik ürünlerinin üretiminde kapasitesini önemli ölçüde artıracak. Google’ın bir diğer önemli getirisi ise 17 binden fazla patenti içeren dev portföy olacak.

Google, elde edeceği patentler sayesinde sadece fikri haklar üzerinde yaşanan savaşta çok önemli bir güç kazanmakla kalmayacak, aynı zamanda en büyük rakipleri Apple ve Microsoft’a karşı başta akıllı telefon ve tablet bilgisayar alanında daha fazla kontrole sahip olacak.

ABD Adalet Bakanlığı, Google ile Motorola arasındaki anlaşma üzerinde yaptığı altı aylık incelemenin ardından, satın alımın cep telefonu piyasasındaki rekabeti azaltmayacağı sonucuna vardı. Avrupa Komisyonu’nun da aynı karara varmasının ardından, satım alımın önündeki en büyük engeller kalkmış oldu. Google, anlaşmanın tamamlanması için Çin, Tayvan ve İsrail’den onay bekliyor.

__________________
Çevirimiçi durumu