[Kayıt ol]   [Şifremi unuttum!
Kullanıcı adım:   Parolam:  
 
Yazar Mesaj   #24709  03-02-2012 22:17 GMT+2 saat  

ahmet





Tecrübe Puanı.: 0%
Ruh Hali: Belirtilmedi.
Mesaj
Şehir:
Ülke:
Meslek:
Yaş:
Facebook'ta Paylaş
Hergün gittiğim internet kafede önceden böyle bir uyarı vermezken birden bu uyarıyı almaya başladım. Elemanı çağırıp herhangi bir koruma programı olup olmadığını sordum. Bana bir koruma programı olmadığını söyledi. İnternette kısa bir araştırmadan sonra sorunu regedit’ten çözüleceğini gösteren yazılardan biri sorunumu çözmeme yetti.




Bu sorunu çözmek için;

Başlat > Çalıştır > regedit yazıp enter tuşuna basın.

HKEY_LOCAL_MACHINE\SYSTEM\CurrentControlSet\Control\StorageDevicePolicies kısmında sağ tarafta WriteProtect‘i göreceksiniz. Onu çift tıklayın ve oradaki 1 değerini 0 yapın ve kapatın. Artık Usb belleğinize dilediğiniz gibi kopyalama yapabilirsiniz.

StorageDevicePolicies Yoksa Ne Yapacaksınız?

Bu yazının altına yorum yazan arkadaş StorageDevicePolicies kısmının olmadığını söylemiş. Ben bu yazıyı Windows XP’de hazırlamıştım ve şu anda Windows 7 kullanıyorum. Kendi kullandığım Windows 7&񗝢de de StorageDevicePolicies kısmı yok. Sanırım bu Windows 7 ile alakalı bir durum. Arkadaşın yorumundan sonra internette ufak bir araştırma yaptım.

Sorunun çözümü için Usb Disk Yazma Koruması isimli rar dosyasını bilgisayarınıza indirin. İndirdikten sonra rar dosyasını açın. İçinde iki tane kayıt girdisi olduğunu göreceksiniz. Usb disk yazma koruması açık olana çift tıklayıp çıkan pencerede Evet’i tıklarsanız korumayı aktif hale getirmiş olursunuz. Aynı işlemi Usb disk yazma koruması kapalı için yaparsanız korumayı kapatmış olursunuz. Ayrıca bu işlemi yaptıktan sonra Control’un altına StorageDevicePolicies eklendiğini de göreceksiniz.

Yukarıda anlattığım yöntemler işe yaramıyorsa USB Disk Yazma Koruması Nasıl Kaldırılır ? isimli yazımı okumanızı tavsiye ederim.

__________________
Çevirimiçi durumu