[Kayıt ol]   [Şifremi unuttum!
Kullanıcı adım:   Parolam:  
 
Yazar Mesaj   #24671  01-02-2012 13:43 GMT+2 saat  

ahmet





Tecrübe Puanı.: 0%
Ruh Hali: Belirtilmedi.
Mesaj
Şehir:
Ülke:
Meslek:
Yaş:
Facebook'ta Paylaş
Muhteşem Yüzyıl neden yayından kaldırıldı?

Muhteşem Yüzyıl durduk yerde hiçbir açıklama yapmadan yayından kaldırılınca, kısa zamanda kazandığı izleyici kitlesi de, kanalın internet sitesini kilitledi.

Ulusal kanallardan olmakla beraber, çok da yüksek izlenme oranlarına sahip olmayan Rus Domaşnıy TV 'nin ; cumartesi ve pazar günlerinde ikişerden toplam dört bölüm olmak üzere, 3 haftadır yayınladığı dizi ile ilgili sıkıntılar, önümüzdeki haftanın yayın programında gösterilmemesi ile başladı.

Kanal, gelecek hafta cumartesi ve pazar günlerine başka programlar koyunca bunu farkeden dikkatli izleyiciler kanalın sitesine konu hakkında sorular içeren mesajlar attılar. Bir süre sessizliğe bürünen kanal yönetimi, bugün Rusya'da yaşayan Türk Diasporasına hitap eden turkrus.com sitesine yaptığı özel açıklamada;

''Dizinin satın aldıkları bölümlerini yayınladıklarını, aslında diğer bölümlerin de satın alındığını fakat yeni bölümlerin ancak bahar aylarında yeniden yayın programına konacağını ve bu konuda da bir problem olmadığını'',

bildirdi.

Diziyi Rusya'da takip eden izleyiciler daha şimdiden kendi aralarında, Türkiye'de yayınlanmış bölümleri internet üzerinden seyredebilecekleri adresleri paylaşırlarken, bir yandan da kanal yönetimine tepkilerini koymaya devam ediyorlar.

Dizinin yayından kaldırılması ile ilgili ayrıca muhtelif rivayetler de ortaklıkta dillendiriliyor. Kimi basın organlarında Putin'in, tam da başkanlık seçimleri öncesinde, Osmanlı'yı yücelten bir dizinin ulusal bir kanalda prime time'de yayınlanmasından şikayetçi olduğu ve bu yüzden de yayından kaldırılmasını istediği öne sürülüyor.

Konu ile ilgili kişisel düşüncem, bundan yaklaşık bir ay önceki ile aynı. Daha henüz sadece bir ay önce tutup tutmayacağı belli olmadığı için, çok da izlenmeyen bir kanalda deneme amacıyla yayına alınan Muhteşem Yüzyıl, yüksek izlenme oranlarına ulaştığı görülünce daha yüksek rating'li bir kanalda, ileriki günlerde daha bol reklam alınarak yüksek reklam getirisi elde edebilmek amacıyla gözlerden saklanıyor.

Rusya'da, özellikle de müslüman nüfusun yaşadığı bölgelerde büyük ilgi gören dizinin, pek de soğutulmadan yakın zamanda başka bir kanalda gösterime girmesinin, çok da şaşırtıcı olmayacağını düşünüyorum.

Bakalım Muhteşem Yüzyıl'ın dönüşü de muhteşem olacak mı?

__________________
Çevirimiçi durumu