[Kayıt ol]   [Şifremi unuttum!
Kullanıcı adım:   Parolam:  
 
Yazar Mesaj   #24389  14-01-2012 19:49 GMT+2 saat  

ahmet





Tecrübe Puanı.: 0%
Ruh Hali: Belirtilmedi.
Mesaj
Şehir:
Ülke:
Meslek:
Yaş:
Facebook'ta Paylaş
Intel akıllı telefona Motorola ve Lenovo ile giriyor

Motorola ve Lenovo akıllı telefon ve diğer cihazlarında Intel işlemci kullanacaklarını açıkladı. Böylece Intel, hızla büyümesi beklenen mobil pazarda önemli çapta pay elde etme fırsatı yakaladı.



Dünyanın en büyük işlemci üreticisi konumundaki Intel, taşınabilir cihazlar konusunda sınıfta kalmıştı. Şirket, özellikle enerji tasarrufu sağlayan işlemci üretiminde zorlanırken hemen hemen hiçbir marka cihazda yer almayı başaramamıştı.

Yapılan açıklamaya göre, Lenovo ve Motorola akıllı telefon ve diğer cihazlarında Intel işlemci kullanacak. İki önemli üreticinin bu hamlesi Intel’in birden pazarda önemli yer almasına yardımcı olabilir. Gerçi Lenovo ve Motorola’nın da taşınabilir akıllı cihaz pazarında yeterli payı olmadığı da ortada.

İlk Intel işlemcili, K800 adı verilen akıllı telefonun Lenovo’dan çıkması bekleniyor. Telefonda 4.5 inç ekranı bulunması, alıştığımız üzere Google’ın Android yazılımını barındırması ve Intel’in kablosuz ağ teknolojilerini kullanarak doğrudan televizyonlara bağlantı özelliğinin bulunması öngörülüyor.

Motorola ve Intel işbirliği CES’te açıklandı

Uluslararası Elektronik Fuarı’nda ana konuşmacılardan biri olan Intel CEO’su Paul Otellini, Motorola Mobility CEO’su Sanjay Jha ile sahneye çıkarak Intel işlemcili telefonların testini bu yaz başlatacaklarını açıkladı. Telefonların yaz sonunda piyasaya sürülmesi bekleniyor.

Ağustos 2011’de Google tarafından satın alınan Motorola Mobility, henüz piyasaya akıllı telefon sürmemişti. Google’ın Android işletim sistemini tüm dünyaki üretilere servis etmesiyle, kendi bünyesindeki bir şirketin aynı yazılımla üretime geçmesi soru işaretlerini de beraberinde getiriyor. Diğer üreticilerin bu durumda başka yazılımlara yönelme ihtimali bulunuyor.



Hazırlanan prototip rekabet edebilecek duruma geldi

Intel’in açıklamasına göre, şirketin ürettiği işlemci bulunan akıllı telefon Android Market’teki uygulamaları çalıştırabiliyor. Genelde başka bir işlemciye geçtiğinde uygulamalarda sorun yaşandığı görülürken, Intel’in üretimini bu sorunun önüne geçecek şekilde yaptığı belirtildi.

Intel CEO’sunun yaptığı kısa tanıtımda Intel tarafından hazırlanan, Android kurulmıuş prototip telefon, 8 saat konuşma ve 6 saat video oynatma süresi veriyor.

Geçtiğimiz yıl Microsoft ile Intel, Windows 8 işletim sistemi için anlaşarak, yazılımın bir sürümünün Intel işlemciye uygun üretileceğini açıkladı. Microsoft, mobil sürümün ise Apple’ın da tercih ettiği ARM işlemcilere göre üretileceğini belirtti.

Önümüzdeki yıl akıllı telefon piyasası yüzde 32 büyüyecek

Araştırma şirketi Strategy Analytics’e göre, dünya çapında akıllı telefon işlemcisi satışları 2011’in üçüncü çeyreğinde 2.24 milyar dolara geldi. Bu piyasadan hiç pay almayan Intel’in aynı çeyrekte geliri 14.7 milyar dolardı.

IHS iSuppli verilerine göre, akıllı telefon piyasasının 2012’de yüzde 32 büyüyeceği için mikroişlemci ihtiyacının hızla artması bekleniyor. Bu nedenle Intel’in piyasadan pay almak için çabalaması kaçınılmaz görünüyor.

__________________
Çevirimiçi durumu