[Kayıt ol]   [Şifremi unuttum!
Kullanıcı adım:   Parolam:  
 
Yazar Mesaj   #24237  06-01-2012 13:00 GMT+2 saat  

ahmet





Tecrübe Puanı.: 0%
Ruh Hali: Belirtilmedi.
Mesaj
Şehir:
Ülke:
Meslek:
Yaş:
Facebook'ta Paylaş
Emre: "Culio'ya vurmak istedim, ama..."
Emre Belözoğlu, Culio'yu neden yumruklamadığını; öfkesine rağmen birkaç saniye içinde kafasından geçenleri 'Yumruk vurmak istedim, hamle yaptım. O an aklıma kötü bir şey olacağı geldi. Vazgeçtim' diye anlattı.


[img]http://i.milliyet.com.tr/YeniAnaResim/2012/01/06/emre-culio-ya-vurmak-istedim-ama--1895399.Jpeg[/img]

Orduspor'un Arjantinli futbolcusu Emmanuel Culio'nun, Emre Belözoğlu'nu tahrik etmek için İspanyolca küfrettiği ortaya çıktı.

Emre, Culio'nun İspanyolca küfürlerini Aykut Kocaman'ın basın toplantısında F.Bahçe'yi ince ince doğramakla suçladığı hakem Tolga Özkalfa'ya şikayet ettiğini ancak bir sonuç alamadığını söyledi.

Emre, Ordu maçında Culio'nun İspanyolca küfürleriyle ilgili hakem Özkalfa ile saha içinde arasında geçen diyalogları Akşam Gazetesi'ne anlattı. İşte o açıklamalar:

SAHADA ÜSTÜMÜZE GELİYORLAR

'Culio devamlı bana İspanyolca küfür etti. İspanyolca bildiğim için anlıyorum küfürleri. Ben de hakeme söyledim. Hakem 'Ben İspanyolca bilmiyorum' dedi.

Ben de Tolga Özkalfa'yı 'Bak takip et. Ben vicdanlı insanım, yalan konuşmam' takip et' diye Culio'nun küfürleri konusunda uyardım. Bu kez Culio küfürleri bırakıp bana dirsek atmaya başladı. Dirsek atınca sinirlendim. Zaten devamlı küfrediliyor. Sahada sürekli bizim üstümüze üstümüze geliyorlar.'

DOKTORLARDAN ALDIĞI PSİKOLOJİK DESTEKLE ÖFKESİNİ KONTROL ETTİ

Sinirlenince gözü hiçbir şeyi görmeyen Emre Belözoğlu, kendisine İspanyolca küfreden Emmanuel Culio'ya hem de yumruğunu havaya kaldırmasına rağmen vurmadı. Neden? 'Saha dışında melek gibi olan agresif futbolcu' denince akla ilk gelen isimlerin başındaki Emre, öfkesini nasıl kontrol altında tuttu? Emre, 'İspanyolca küfrediyor' diye Culio'yu şikayet etmesine karşın Tolga Özkalfa'nın herhangi bir yaptırımda bulunmaması üzerine adaleti alışılagelmiş yöntemleriyle kendisi sağlamak istedi. Emre'nin o yumruğu aslında Culio'dan çok adaletsizliğe bir tepkiydi. Bu yüzden yumruğunu kaldırdı ve tam vuracakken vazgeçti.

Milli futbolcu o anda aklından geçenleri, 'Yumruk vurmak istedim, hamle yaptım. O an aklıma kötü bir şey olacağı geldi. Vazgeçtim. Ama sabrın da bir sonu var' diye anlattı.

FENER DEFTERİ KAPANIRDI

Peki Emre o yumruğu vursa ne olacaktı? Saha içi karışacak, Emre ve kavgaya karışan futbolcular kırmızı kart görüp en az üçer maç ceza alacaktı. F.Bahçe'nin bundan sonra kaybedeceği puanların faturası Emre'ye kesilecekti. Bursa maçında teknik direktör Aykut Kocaman'la yaşadığı sorunların ardından verdiği 'Artık olayların merkezinde olmayacağım' sözünü tutmayan futbolcu konumuna düşecekti. Kısacası Emre'nin kötü adam imajı daha da pekişecekti. İşin ucu Emre'nin F.Bahçe'den kopma noktasına gelmesine kadar varacaktı.

Ama Emre, öfke kontrolüne ilişkin olarak doktor kontrolünde yaptığı çalışmaların meyvesini toplamaya başladı. Tahrik edildiği zaman tepkisini hemen dışarı atmak yerine duygularını bastırmayı öğrendi. Artık kendisi de kontrol altına alınması gerektiğinin farkında olduğu için normalde çekinmeyeceği o yumruğu Culio'nun suratına indirmedi.

__________________
Çevirimiçi durumu