[Kayıt ol]   [Şifremi unuttum!
Kullanıcı adım:   Parolam:  
 
Yazar Mesaj   #24160  01-01-2012 22:24 GMT+2 saat  

Can


Admin


Tecrübe Puanı.: 100%
Ruh Hali: Neutral
Mesaj 5381
Şehir: Huzuristan
Ülke:
Meslek: Webmaster
Yaş: 33
Facebook'ta Paylaş
Apple'ın 28 yıl öncesine ait dokunmatik bir sabit telefon prototipi ortaya çıktı


Dokunmatik ekranlı akıllı telefonlar aslında yaklaşık 10 yıldır piyasada boy gösteriyor. Ancak milyonlar tarafından benimsenmesi ve bir devrime dönüşmesi ilk iPhone modelinin tanıtımıyla olmuştu. Aradan geçen sürede dokunmatik ekran tüketici tercihinde ilk sıralarda yer alır oldu. Ancak Jaymug sitesi tarafından ortaya çıkarılan bir fotoğrafta Apple'ın ilk dokunmatik denemesini 1983 yılında yaptığını gösteriyor.

Telefon hakkında çok fazla bilgi yok ancak bir müzede sergilendiği belirtiliyor. Esas itibariyle bir sabit telefon olan cihazda tam dokunmatik tek renkli bir ekran bulunuyor. Yanında bir de stylus kalemi olan prototipin ekranında bir çek ödemesi uygulaması görülüyor.

Prototipi tasarlayan, Hartmut Esslinger adında Frog Design firmasının da sahibi olan bir tasarım mühendisi. Steve Jobs biyografisine göre Esslinger 1982 yılında yıllık 1 milyon dolar karşılığı Apple ürünlerinin tasarımı konusunda firmada görev aldı. 1984-1990 yılları arasında Macintosh, Apple IIc gibi pek çok modelin tasarımını yaptı. Geliştirdiği Kar Beyazı tasarım dili ürünlerin ana temasını oluşturdu.

Prototipin dahili bir modemle diğer cihazlara çek ödemesi yaptığı sanılıyor. Yani mobil ödeme sisteminin ilk haliyle karşı karşıya olabiliriz. Cihazın arayüzünün ise Newton işletim sisteminin ilk versiyonlarından olduğu tahmin ediliyor. Prototip o dönemki adı Cingular olan AT&T ile birlikte geliştirilmiş ancak bundan öteye geçmesine Steve Jobs izin vermemiş olabilir. Bu noktalar henüz aydınlatılamadı.

Otoriteler prototip ile ilgili bilgilerin Stanford Üniversitesi'ndeki Apple arşivinde ve Appledesign: The Work of the Apple Industrial Design Group adlı kitapta yer aldığını belirtiyor. Prototip ile ilgili farklı zamanlarda haberler yapıldı ancak biyografide Hartmut Esslinger ile bilgilerin olması onu yeniden gündeme getirdi.




Donanımhaber

__________________

FORUMUMUZ VE LİNKLERİMİZ HERKESE AÇIK! BİZE DESTEK VERENLERE TEŞEKKÜRLER!
HER TÜRLÜ KONUDA İLETİŞİME GEÇEBİLİRSİNİZ!
FACEBOOK http://www.facebook.com/huseyincancalisan

LimeWire Çalışan Sorunsuz Sürüm Burada!
İnternet Download Manager 5.19 Full Crack % 100 Çalışıyor Denendi
TIKLA İNDİR!!
Kullanıcın Sayfasını Ziyaret Et Gender_Bay Çevirimiçi durumu