[Kayıt ol]   [Şifremi unuttum!
Kullanıcı adım:   Parolam:  
 
Yazar Mesaj   #23834  22-09-2011 23:58 GMT+2 saat  

Can


Admin


Tecrübe Puanı.: 100%
Ruh Hali: Neutral
Mesaj 5381
Şehir: Huzuristan
Ülke:
Meslek: Webmaster
Yaş: 33
Facebook'ta Paylaş
MUHTEŞEM YÜZYIL'DAN NEFES KESEN BÖLÜM FİNALİ

İki buçuk saat kadar kısa bir sürede kazanılan Mohaç Meydan Savaşı sonunda bir rivayete göre Kanuni Sultan Süleyman’ın “İçime kibir girdi” deyişi ile dizinin takipçilerine unutulmaz bir final yaşattı.

Muhteşem Yüzyıl'dan nefes kesen bölüm finali


Kanuni Sultan Süleyman kibirini yenmek için mezara girdi.


İki buçuk saat kadar kısa bir sürede kazanılan Mohaç Meydan Savaşı sonunda bir rivayete göre Kanuni Sultan Süleyman’ın “İçime kibir girdi” deyişi ile dizinin takipçilerine unutulmaz bir final yaşattı.

Osmanlı İmparatorluğu ve Macar Krallığı orduları arasında meydana gelen, Macaristan’ın büyük bölümünün Osmanlı hakimiyetine girmesiyle sonuçlanan Mohaç Meydan Savaşı “Muhteşem Yüzyıl” dizisinin bu akşam yayınlanan bölümünde ekrana geldi. Tarihte bilindiği üzere dönemin meydan savaşlarının çok uzun sürmesine rağmen Osmanlı ordusunun lehine sonuçlanan Mohaç Meydan Savaşı iki buçuk saat gibi bir sürede bitmiş ve dünyanın en kısa süren meydan savaşı olarak tarihe geçmiştir. Bir rivayete göre bu kadar kısa sürede kazanılan savaşın ardından Kanuni Sultan Süleyman’ın yanındakilere “İçime kibir girdi” demiş olması ve dizinin bu akşam yayınlanan bölümünün final sahnesinde Kanuni Sultan Süleyman’ın zafer sonrası kibirini yenmek için boş mezara girmesi büyük yankı uyandırdı. Halit Ergenç’in canlandırdığı Kanuni Sultan Süleyman’ın iç sesinden duyduğumuz, “Nefsini öldür,yoksa o seni öldürür. Kibirini yen Süleyman. Her firavunun musası,her şerrin bir nuru vardır. İman et, hatırla, vücuda geldiğin hali ve gideceğin son mertebeyi unutma. İşte o zaman cennetin kapıları açılacak sana. Vicdanın senin kıblendir Süleyman kaybetme” laflarının ardından Kanuni Sultan Süleyman’ın mezarın içinde olduğunu gördüğümüz bu sahne izleyicileri ekran başına kilitledi.

Halit Ergenç: Sahne gibi değil gerçekti


Kanuni Sultan Süleyman karakterini canlandıran Halit Ergenç, bu sahnenin kendisi için çok farklı bir deneyim olduğunu söyledi. Bu rivayeti ilk okuduğunda çok etkilendiğini belirten Ergenç, “Geçen sezon sonuna doğru rivayetten yola çıkarak yazılması planlanan sahneyi anlatıldığnda çok heyecanlandım. Bu sezon ise sahnenin senaryoya taşınışını gördüğümde sahneyi çekeceğimiz günü sabırsızlıkla bekledim” dedi. “Sahnenin çekimleri öncesinde Yağmur ve Durul Taylan ile uzun uzun konuştuk” diyen Halit Ergenç, sözlerine şöyle devam etti: “Sahne sahne gibi değildi, sahne gerçek gibiydi. Gerek Pargalı ile karşı karşıya olduğu an, gerekse mezarda geçen zaman çok farklı bir deneyim oldu. Kanuni Sultan Süleyman'ın 'İçime kibir girdi' dediğini varsayarak nasıl bir ruh halinde olduğu anlamaya çalışıp, hayal etmek ne kadar etkiliyici ise bu sahne çekilirken set üzerinde yarattığı etki hayalin çok daha üzerindeydi. Hayatının neresinde ve hangi konumda olursa olsun kibir ve nefsin terbiyesi kişinin sıklıkla düşünmesi ve muhakeme etmesi gereken bir durum.” diye konuştu.

Kanuni Mezara Neden Girdi? Ne Anlama Geliyor? neden girdi niçin girdi neden mezara giriyor

__________________

FORUMUMUZ VE LİNKLERİMİZ HERKESE AÇIK! BİZE DESTEK VERENLERE TEŞEKKÜRLER!
HER TÜRLÜ KONUDA İLETİŞİME GEÇEBİLİRSİNİZ!
FACEBOOK http://www.facebook.com/huseyincancalisan

LimeWire Çalışan Sorunsuz Sürüm Burada!
İnternet Download Manager 5.19 Full Crack % 100 Çalışıyor Denendi
TIKLA İNDİR!!
Kullanıcın Sayfasını Ziyaret Et Gender_Bay Çevirimiçi durumu   

Yazar Mesaj   #23842  24-09-2011 10:06 GMT+2 saat  

moonlight


Admin


Tecrübe Puanı.: 96%
Ruh Hali: Neþeli
Mesaj 4213
Şehir: istanbul
Ülke:
Meslek: gecelerin adamı :))
Yaş: 36
Facebook'ta Paylaş
vay bee herkes böyle düşünse kibir diye bişi kalmazdı

__________________
Gender_Bay Çevirimiçi durumu   

Yazar Mesaj   #23850  24-09-2011 11:26 GMT+2 saat  

ahmet





Tecrübe Puanı.: 0%
Ruh Hali: Belirtilmedi.
Mesaj
Şehir:
Ülke:
Meslek:
Yaş:
Facebook'ta Paylaş
Vay be adamın düşünce şekline bak

__________________
Çevirimiçi durumu