[Kayıt ol]   [Şifremi unuttum!
Kullanıcı adım:   Parolam:  
 
Yazar Mesaj   #22822  18-02-2011 22:05 GMT+2 saat  

Can


Admin


Tecrübe Puanı.: 100%
Ruh Hali: Neutral
Mesaj 5381
Şehir: Huzuristan
Ülke:
Meslek: Webmaster
Yaş: 33
Facebook'ta Paylaş
İnsan Doğaya Hakimdir

*insan doğaya hakimdir çünkü insanoğlu doğayı hep kendi amaçları için kullanmıştır ve bu yüzdendir ki özellikle son yıllarda doğa yok olup gitmekte iken insanoğlu gün geçtikçe büyümektedir yalnız şunu da unutmamak lazım ki insan doğa olmadan ne yapabilir ki
*insan doğadan ayrı bir şey değildir. doğanın bir alt kümesidir. insan sadece hakim olduğunu sanır ama hakimiyet kuran birisi kendisini öldürmez . oysa insan kendi sonunu kendi eliyle hazırlıyor. yani doğaya bir etkide bulunuyor doğadan aldığı cevap ise onun sonunu hazırlar nitelikte.
onun için milyarlarca yılda oluşan stabil bir sistem var karşınızda bunun gücü çok daha fazladır
*İnsan doğanın bir parçası, onu doğadan kopuk düşünemezsin, yeri geldiğin de doğanın en ufak bir haykırışında onun esiri ve tutsağı olur, yeri geldiğin de onun zorluklarını aşmak için her türlü çabayı gösterir.
Bunca doğaya karşı emek ve savaş olmasaydı insan denilen canlı bu noktaya gelebilir miydi acaba.
Gelişen insan zihninin geldiği bu nokta da,hükmediş mantığıyla gelişmiş olan insan zihni,karşısına doğayı,insanı,kendisini ve bütün yerküreyi alacak konuma geldi.
Soru şu, bunun sonucun da kim karlı çıktı,kim zararlı?
*insan doğaya hakimdir demek yuvarlak bir cevap olur ama insan doğaya hakim olabilir...
aslında düşünce safsatalarından kurtulabilirsek insanın doğaya hakim olduğunu görebiliriz...
Çünkü insanın en temel yaşama kuralı doğaya hakim olmasından geçer.Doğaya hakim olamayan bir insanlık yok olmaya mahkumdur.İnsan doğaya hakim olmasaydı diğer aklı olmayan canlılardan farksız olurdu.Şöyle bir düşündüğünüzde biz şu an doğa şartları kendimize göre çevirip kullanıyoruz oysa diğer canlılar bunu yapamıyor çünkü akıl olgusundan yoksunlar.Bir maddeyi kendimize göre düzenleyebilmemiz doğaya hakim olduğumuzu gösteriyor aslında. Diğer canlılar için doğa onlara hakimdir diyebiliriz. Çünkü doğal olan her şeye göre evrimleşmiş aklı olmayan canlılardır.
*Kısa vadede doğa bize hakim , uzun vadede de biz ona hakimiz. Kısa vadede oluşan deprem, sel gibi felaketlere karşı insanoğlu çaresiz kalıyor. Uzun vadede insanoğlu çevreyi kirletip düzenini bozuyor. Yani yavaş, güçsüz, fakat daima etkin eylemlerle zamanla doğayı etkiliyor ve kontrol altına alıyor. Tabi ki bu kontrolün iyi olduğu söylenemez. Kumandayı hırs ile yönettiğimizden olsa gerek..
*Kısa vadede biz doğaya hakimiz. Çünkü insan şu anki vücut yapısı ile normalde (doğaya hakim olmasa idi) sadece tropikal bölgelerde yaşaması mümkün olabilirdi. Halbuki dünyadaki her türlü iklimde yaşamını sürdürebiliyor. Ama uzun vadede doğa insana hakimdir. Çünkü ilerde doğa bozulacak ve bu ortamda insanların da yaşaması mümkün olmayacaktır.
*Ben insanın doğaya hakim olduğunu düşünüyorum. Ama şahsen bunu ispatlayacak örnekler de bulmakta güçlük çekiyorum doğrusu. Ama şu örnekleri de eleştiriye sunabilirim. Son 200 yılda insan ortalama yaşam süresinin 15-20 yıl uzaması, dünya ikliminin insan faktörü ile değişmesi, yağmur bombaları vs.
*Allah bizim en üstün varlık olduğumuzu buyurmuştur arkadaşlar aynı münazara bize de verildi ve ben insan doğaya hükmederi savunuyorum.. deprem diyosnuz ben de japonya diyorum biz doğayla başa çıkabilecek kadar zekiyiz onun vereceği zararlara karşı koyaiblcek kadar. biz doğayı yok edebiliriz hepsi bizim elimizde ayrıca deprem sel sadece türkiye ile sınırlı kalırsak tabikide bizi yener gelişmiş ülkeler önlemini alıo kardeşim.. ayrıca hidrojen bombasıyla doğayı yok edebiliriz.. bolu dağlarının altındaki geçitleri örnek veriblirz yanar dağların az az lav çıkartmasını sağlayıp patlamasını önlediimizi söleyebilriz. artık insanoğlu doğacak bebein ne renk gözlü olacağını bile kromozonlarla oynayarak belirleyebilio. doğa kendini yenileyemio yok olan tükenip gidio oysaki insan ölüo ve doğuyo ölüo ve tekrar doğuyo... neslimiz kıyamete kadar sürecek ama şimdiden dolu hayvan ve bitki nesli tükendi gitti..
Not:ispanyada kendi istekleri doğrultularında yağmur yağdırdıklarınıda biliomsnz acaba! yağmurun nası yağdığını bilioruz ve bunu yapmak zor deil... yakında rüzgarda yönü belirlenebilir bir kuveet olucak..
*doğa Allah değildir doğa Allah tarafından bizim için ve tüketilmek için yaratılmış birşeydir. ayrıca insan artık bilim sayesinde doğacak bebeinin gözünün renginin ne olacağını bile belirleyebiliyor bu Allah'a hakimmi oluyoruz hayır bize verdiği aklı kullanıyoruz yapabilceğimizi yapıoruz ozmn ona bakarsanız Allah'ta bizi yarattı ozmn doğa Allah'amı hakim oluyor
* İNSAN DOĞAYA HAKİMDİR
1.ÇERNOBİL:Bir kazada olsa doğaya büyük zararlar vermiş bir olaydır.Bu olaya doğa hiçbir tepki verememiştir.
2.HİROŞİMA VE NAGAZAKİ:Amerika tarafından atılan atom bombaları Hiroşima ve Nagazaki illerine büyük zararlar vermiş,doğaya da büyük etkiler yapmıştır. Bu bölgelerde daha yeni ot bitmeye başlamıştır.Doğa bu olaya da karşı koyamadı.
3.BARAJLAR:Ülkemizde birçok nehirde barajlar vardır.Sellere sebep olan nehirleri bir beton yığınıyla durdurabiliyoruz ve en iyi şekilde bu nehirlerin enerjisini kullanabiliyoruz
Not: ama şuda varki allah herşeyi bizim için yarattığını söylüyor.yani bi açıdan da doğaya biz hakim oluyoruz
*elbette insan doğanın hakimidir deprem sel vs. takdiri ilahidir dünyanın dengesini tek insan bozabilir
diğer tüm canlı ve cansız varlıklar bu dengeyi korumak için yaratılmıştır
* İnsan doğanın bir parçasıdır ve ikiside bir birini etkiler ve etkilenirler.Orta çağ da hakim görüş insanların doğadan etkilendiği ve doğa karşısında aciz olduğu idi tabi bu tamamiyle kaderci bir yakşım idi ama artık gelişen teknoloji ile insanlar doğa olaylarını tam anlamıyla kontrol edemeseler bile etkileyebilmişlerdir
*insanlara bir çok hastalıklar bulaşıyor ve bunları hemen hemen hepsi doğadan geliyor yada doğa yoluyla bulaşyıor.ama insan oğluda boş durmuyor ve hastalıklara karşı aşı , tedavi vs . bulmaya çalışıyor ve buluyorda! Buda doğaya hakim olmadığı anlamına mı gelir paki?
*japonyayı ele alacak olursak o kadar deprem olmasına karşın hala ülkede dimdik duran birçok kuleleri var!
*sonuc olarak insanlık varoldugundan bu yana dogayı cok iyi tanımış ve onun zorluklarına karşı galip gelmenin yolunu her zaman bulmuştur. şu andaki küresel ısınma yada cevre kirliligi gibi konular ise insan oglunun cözümünü her zaman, herkezin bildigi konulardır bunu 3-5 yaşındaki bir cocuk bile bilir.
Deprem sel vsvsvs bunlara karşı gelemiyoruz ama bunlar doğanın kuralı doğa kenisi mi karar veriyor sanki bugün yağmur yağsın yarın yağmasın diye.allahtan gelen bişey bunlar . insanda Allaha hükmetmiyor zaten sadece olacaklara karşı önlem alıyor ve kendisini doğaya karşı savunuyor sadece.
* insanlar doğayı istediği gibi yönlendiriyo belki ağaçları yok etmeler vs. ya da sera gazı salıp ta dünyayı ısıtma vs...
* Doğa yokoluyor ve bunu yapan insanlar, ama bilmiyorlarki bilinçsiz davranarak kendi sonunuda hazırlıyorlar
Bu doğa nın hakim olduğunu göstermez,Bu İnsanın doğaya karşı hakimiyetini kötü bir şekilde kullanmasıdır
* evet hakim olmuş oluyoruz buyuk balık kucuk balıgı yer bız buyuk balıgız dogada kucuk doganın yokolup yokolmması bızım elımızde suankı konu ozon tabakasını delmemız deil kımın kıme hakım oldugudur hepımıze hakım olan tek sey Allah tır. Allahta ınsanlaın en akıllı varlık oldugunu buyurmustur ve bu dogayı ınsanlar ıcın ypmıstır en ustun varlıklar bızız. bır denge vardır . bunun en ustundede bız varız sonucta hersey bızım ıcın oluo ha amerıkayı kasıp kavuran seylerden bahsetınn sıgınak yapıp bundan kurtulabılıolar dımı sonucta bıseye etkısı olmamıs oluo korunmasını bılmeyen ınsanlara olan oluo dogrudur ama gunumuzde kendımızı korumak ıcın bır suru sey yapılabılır.hakkatten bunu turkıye gıbı az gelısmıs bır ulke olarak gorme sadece dunya capında ele al ! yanı ''ınsanlar'' olarak ele al

__________________

FORUMUMUZ VE LİNKLERİMİZ HERKESE AÇIK! BİZE DESTEK VERENLERE TEŞEKKÜRLER!
HER TÜRLÜ KONUDA İLETİŞİME GEÇEBİLİRSİNİZ!
FACEBOOK http://www.facebook.com/huseyincancalisan

LimeWire Çalışan Sorunsuz Sürüm Burada!
İnternet Download Manager 5.19 Full Crack % 100 Çalışıyor Denendi
TIKLA İNDİR!!
Kullanıcın Sayfasını Ziyaret Et Gender_Bay Çevirimiçi durumu