[Kayıt ol]   [Şifremi unuttum!
Kullanıcı adım:   Parolam:  
 
Yazar Mesaj   #22565  22-01-2011 19:46 GMT+2 saat  

ahmet





Tecrübe Puanı.: 0%
Ruh Hali: Belirtilmedi.
Mesaj
Şehir:
Ülke:
Meslek:
Yaş:
Facebook'ta Paylaş
PVR Nedir?

PVR, Personel Video Recorder (Kişisel Görüntü Kaydedici) kelimelerinin baş harflerinden oluşur ve dahili bir sabit diski olan bütün uydu alıcılarına verilen bir isimdir. PVR, Personal Computer ve Video Cassette Recorder ifadelerinin birleştirilmesiyle oluşturulmuştur. Bunun nedeni, standart Video kayıt cihazlarında olduğu gibi ses ve görüntü yayınlarını kaydetmesi ve bunun için bir sabit disk kullanmasıdır.

En başta kalite programlar dijital formatta kaydedilir ve daha sonra canlı yayınlarla aynı dijital kalitede izlenirler. Diğer bir avantaj da hızdır Kayıt etmek istediğiniz bir program olduğunda boş bir kaset aramanıza gerek kalmaz bunun yerine PVR kumandası üzerindeki tek bir tuşa basarak izlemekte olduğunuz programı kaydetmeye başlayabilirsiniz. Diğer bir avantaj ise Time-shift (zaman-aktarma) özelliğidir.


Time Shift Özelliği ?

Takip ettiğiniz bir programı izlerken bir işiniz çıkarsa sadece kumanda üzerinde bir tuşa basmanızla PVR görüntüyü dondurur ve programı kaydetmeye başlar. PVR siz izlerken de kayıt etmeye devam eder ve böylece bir saniye bile kaçırmazsınız.
ayrıca bir programı kaydederken bir başka programıda izleyebilirsiniz
Bütün PVR lerde daha önceden yapılmış bir kaydı izlerken o an yayınlanan bir programı kaydetmek mümkündür.

__________________
Çevirimiçi durumu