[Kayıt ol]   [Şifremi unuttum!
Kullanıcı adım:   Parolam:  
 
Yazar Mesaj   #22331  11-12-2010 17:44 GMT+2 saat  

ahmet





Tecrübe Puanı.: 0%
Ruh Hali: Belirtilmedi.
Mesaj
Şehir:
Ülke:
Meslek:
Yaş:
Facebook'ta Paylaş
iPhone ve diğerlerine akıllı telefon deyip duruyoruz ama bakın, aslında ne kadar akıllılarmış...

Gazeteci Rory Cellan-Jones, akıllı telefonların güvenliğinin ne kadar zayıf olduğunu kanıtlamak için Tom Beale'ye iPhone 4'e girmesi için meydan okudu. Beale, özel olarak akıllı telefonları ve e-posta hesaplarını koruyan bir firma olan Vigilante Bespoke'da çalışıyor.

Beale'nin iPhone 4'e girmesi yalnızca bir dakikasını aldı. Bilinen bir iPhone hack'i kullanan Beale, kullanması çocuk oyuncağı olan bu programla yalnızca içine birkaç sayı girerek ve düğmeye basarak iPhone 4'ün ekran şifresini geçti. Beale aynı zamanda telefon elinde olmasa da bir kablosuz ağ yaratıp, akıllı telefon kullanıcısının o ağa bağlandığında biçok bilgiye ulaşbileceğini de belirtti.

Bunları yapmak için üst düzey bir hacker olmaya gerek olmadığını belirten Beale, Cellan Jones'un telefonu için böyle bir ağ yaratttı. Gazeteci bu ağdan Facebook'a girdiğinde, tüm bilgiler şifreler de Beale'nin eline ulaştı. Facebook'tan Jones'un eşine, Jones'un hesabıyla kredi kartının şifresini soran Beale, bir akıllı telefon aracılığıyla birkaç dakikada neler yapılabileceğinin korkunç yüzünü göstermiş oldu.

__________________
Çevirimiçi durumu