[Kayıt ol]   [Şifremi unuttum!
Kullanıcı adım:   Parolam:  
 
Yazar Mesaj   #22040  04-10-2010 01:16 GMT+2 saat  

altinder


Huzuristan Üyesi


Tecrübe Puanı.: 0.2%
Ruh Hali: Belirtilmedi.
Mesaj 1
Şehir:
Ülke:
Meslek:
Yaş:
Facebook'ta Paylaş
Altın fiyatlarının son dönemde hızlı yükselişine karşı Adana'da 20 altın işleme atölyesi dayanamadı ve kapandığını duyurdu.
Adana Kuyumcular Odası Başkanı Oğuz Başman, AA muhabirine yaptığı açıklamada, altın fiyatları son yılların en üst seviyesine ulaştı dedi.

Yılbaşından bu yana fiyatı yüzde 10 oranında artan altının onsunun 1310 dolar seviyelerine ulaştığını belirten Başman, uluslararası piyasalardaki bazı yorumcuların önümüzdeki süreçte fiyatların 1400-1500 dolara kadar çıkabileceğini belirttiklerini ifade etti.

Başman, fiyatların bu seviyeye gelmesinin ''sektörün felaketi'' anlamına geleceğini belirterek, ''Üyelerimiz zaten güçlükle duruyor. O zaman sadece vitrin yapar, vitrin toplarız'' dedi.

Altın satışlarının azalmasının ardından atölyelerde de üretimin durma noktasına geldiğini anlatan Başman, ''Yılbaşından bu yana altın fiyatlarının yüzde 10 oranında artması, kuyumcuların yanı sıra üretimin yapıldığı atölyeleri de olumsuz yönde etkiledi. Kentte yılbaşından bu yana 20'ye yakın atölye kapandı. Bir çok atölyede kapısına kilit vurma hazırlığı içerisine girdi'' diye konuştu.

AA

Bu mesaj altinder tarafından düzenlendi (15-12-2010 01:51 GMT+2 saat, ago)
__________________
Çevirimiçi durumu