[Kayıt ol]   [Şifremi unuttum!
Kullanıcı adım:   Parolam:  
 
Yazar Mesaj   #21588  02-08-2010 22:33 GMT+2 saat  

Can


Admin


Tecrübe Puanı.: 100%
Ruh Hali: Neutral
Mesaj 5381
Şehir: Huzuristan
Ülke:
Meslek: Webmaster
Yaş: 33
Facebook'ta Paylaş
'BON MOD' Röportajı

Bon Mod indie-elektro-disko türlerini harmanlıyor. İki yıllık geçmişi olan grup, şimdiden büyük bir dinleyici kitlesine sahip. Bon Mod’u yarın Roxy'de dinleyebilirsiniz

Bon Mod'u belki dinlemiş veya duymuşsunuzdur. Ancak aklınıza grubun Türkiye'den olduğu eminim ki gelmemiştir. İngilizce müzik yapıyorlar, soundları da yerli melodilere çok yabancı. Ancak grubu çekici kılan bu 'yabancılık'tan ziyade, müziklerinin heyecanlı ve enerji dolu olması. Bon Mod'un ilk EPsi ekim ayında çıktı. Onları www.myspace.com/bonmod adresinden de dinleyebilirsiniz. Grubun elemanları, Aslı Köse Hoşgör ve Doruk Öztürkcan'la konuştuk.

Bon Mod nasıl kuruldu ?
Aslı Köse: Geçen yıl yollarımız kesişti, beraber müzik yapmaya karar verdik. Sonra grubun adını koyduk, arka arkaya besteler oluşturduk. İyi anlaşan ve çalışırken de iyi vakit geçiren bir ikiliyiz. Sonradan aramıza katılan Umut da grubun baslarını çalıyor.

Daha önce başka projeleriniz oldu mu?
Doruk Öztürkcan: 2001'den beri şarkılar yapıyorum. Avrupa'nın çeşitli ülkelerinde dans plaklarım çıktı. 2005'te, Türkiye'nin ilk minimal dans albümü, 'Supermatik & Randoman Undesigning'i yayınladık. 2008'den beri de Bon Mod için çalışıyorum.
A. K.: Ben de 12 yaşımdan beri müzikle ilgileniyorum. Lise ve üniversitede klasik batı müziği eğitimi aldım. Viyolonsel ve piyano çalıyorum. Ufak tefek pek çok projede; tv, radyo, albümde çalıştım. 2004'ten beri elektronik müzikle ilgileniyorum. Bon Mod benim ilk projem.

Nasıl tepkiler alıyorsunuz?
A. K.: Bu aralar çok yoğunuz. Konserlerimize ilgi büyük. İnsanlar müziğimizin heyecan verici ve kışkırtıcı olduğunu söylüyorlar. Aldığımız tepkilerin hepsi çok olumlu.

Şarkıları kim yazıyor, yazarken nelerden ilham alıyorsunuz?
D. Ö.: Yaşadığımız olayları beraber yazıyoruz. Yani kendi hayatımızdan esinleniyoruz.
A. K.: Kimi zaman ben bir fikir bulup geliyorum, onu beraber işliyoruz. Kimi zaman Doruk bir altyapı hazırlıyor. Ben gelip vokalleri tamamlıyorum. Gün içinde başımdan geçen olaylardan tutun, ortaokul aşklarına kadar her şeyden ilham alabiliyoruz.

Bir yandan da başka işlerde çalışıyorsunuz. Zor oluyor mu? Müziğe ne kadar zaman ayırıyorsunuz?
A. K.: En az iki akşam stüdyoda çalışıyoruz. Haftasonları genelde konser, bazen çekim ya da prova oluyor. Gerçekten hepsini beraber yapmak zor. Bir de evliyim ve eşime de zaman ayırmam gerekiyor. Neyse ki şimdilik iyi idare ediyorum. Genellikle yorgunum ama bu mutluluk verici bir yorgunluk.

Bu arada İngilizce müzik yaptığınızı belirtmek gerek. Vokaller de çok başarılı. Yurt dışına açılma planınız var mı?
A. K.: Öncelikli planımız bu. Bir de müziğimizin sadece ülkemizde değil, dünyada da anlaşılabilir olması önemli bir faktör. Ama Türkçe parçalarımız da var.

İnsanlar Bon Mod'u nasıl, nereden dinleyebilir?
D. Ö.: İki parçadan oluşan albümüz ekim ayında satışa çıktı. 'Chocolate Cheesecake EP' yi yasal mp3 satışı yapan sitelerden (itunes, emusic, napster) edinebilirler. Ayrıca myspace adresimizden de bizi dinlemeleri mümkün.
A. K.: Yılbaşında da sekiz şarkılık bir albüm yayınlamayı düşünüyoruz.
Röportaj: Deniz Yavaşoğulları

Bu mesaj Can tarafından düzenlendi (02-08-2010 22:38 GMT+2 saat, ago)
__________________

FORUMUMUZ VE LİNKLERİMİZ HERKESE AÇIK! BİZE DESTEK VERENLERE TEŞEKKÜRLER!
HER TÜRLÜ KONUDA İLETİŞİME GEÇEBİLİRSİNİZ!
FACEBOOK http://www.facebook.com/huseyincancalisan

LimeWire Çalışan Sorunsuz Sürüm Burada!
İnternet Download Manager 5.19 Full Crack % 100 Çalışıyor Denendi
TIKLA İNDİR!!
Kullanıcın Sayfasını Ziyaret Et Gender_Bay Çevirimiçi durumu