[Kayıt ol]   [Şifremi unuttum!
Kullanıcı adım:   Parolam:  
 
Yazar Mesaj   #21270  15-07-2010 00:14 GMT+2 saat  

Can


Admin


Tecrübe Puanı.: 100%
Ruh Hali: Neutral
Mesaj 5381
Şehir: Huzuristan
Ülke:
Meslek: Webmaster
Yaş: 33
Facebook'ta Paylaş
İşbanktan Bir Yenilik! Biyokimlik...

Biyokimlik

Bankacılıkta yeniliklerin öncüsü olan Bankamız, Türk bankacılık sistemini Parmak Damar Tanıma Teknolojisi ile tanıştırıyor. En güvenli Biyometrik Tanıma yöntemlerinden biri olan Parmak Damar Tanıma, her müşterinin kendisine has ve eşsiz olan Parmak Damar Haritası ile Bankamatik işlemlerinin şifresiz veya kartsız olarak gerçekleştirilmesine imkan veriyor. “Biyokimlik” adını verdiğimiz Parmak Damar Tanıma Teknolojisi ile artık Bankamatiklerimizden şifre girmeksizin, kartınız ve parmak damar haritanızdan elde edilecek verilerin eşleştirilmesi sayesinde işlem yapabileceğiniz gibi, müşteri numaranız ve interaktif şifreniz ile kartsız da işlem yapabileceksiniz.

Biyometrik Nedir?

Biyometrik, bireyin ölçülebilir fiziksel ve davranışsal karakteristiklerini tanıyarak kimlik saptamak üzere geliştirilmiş otomatik sistemler için kullanılan bir terimdir.

Yüz Tanıma, İris Tanıma, Ses Tanıma, Parmak İzi Tanıma, Damar Tanıma biyometrik yöntemlerden birkaçıdır.

Parmak Damar Tanıma, en gelişmiş biyometrik yöntemlerden biri olup, kullanıcıya yüksek güvenlik ve kullanım kolaylığı sağlar. Kesinlik ve güvenlik seviyesi olarak en üst düzeyde yer alan iris tanıma ile eşdeğer yapıda olup, Parmak Damar Tanıma sisteminde bilgilerin eşleştirme süresi iris tanıma ile karşılaştırıldığında daha kısadır. Ayrıca iris tanımada karşılaşılan göz kırpmama gibi kullanım zorlukları da bulunmamaktadır.

Parmak Damar Tanıma Teknolojisini Diğer Biyometrik Yöntemlerden Ayıran Özellikler Nelerdir?

* Parmak damar yapısı, insan yaşamı boyunca değişime uğramaz.
* Tek yumurta ikizlerinin bile parmak damar yapıları birbirinden farklıdır.
* Her bireyin kendine özgü parmak damar yapısı olduğundan kimlik doğrulama sırasında güvenilir sonuç verir.
* Hızlıdır, kimlik doğrulama işlemini bir kaç saniyede tamamlar.
* Kimlik doğrulama işlemi için akılda şifre tutulmasına gerek kalmaz.
* Parmak damar haritası çalınıp, kopyalanamadığından ATM sahtekârlığı riski en aza indirilmiş olur.
* Parmak izinden farklıdır. Çünkü parmak izi, parmağın dış yüzeyinin izi olduğundan kopyalanması kolaydır. Ancak; damar haritası dış yüzeyden etkilenmeyen bir yapıdadır.
* Sadece canlı parmak kullanılabilir, çünkü işlem sırasındaki kan akışı önemlidir.
* Sistemi kullanırken sadece hizalama amaçlı olarak parmağın ucu okuyucuya dokunur. Dolayısıyla parmak izine göre çok daha hijyeniktir.
* Okuyucunun kullandığı ışınlar insan sağlına zararlı değildir.
* Parmağın derisinde meydana gelen kesik, ezik vb. deformasyonlardan etkilenmez.
* Müşterilerden alınan parmak damar haritası örneğinden üretilen veri kimlik tespiti için kullanılmaz, kimlik doğrulama için kullanılır. Böylece müşteri, kişisel gizlilik endişesi olmadan cihazı kullanabilir.

Parmak Damar Tanıma Sistemi Nasıl Çalışır?

Parmak Damar Okuyucusu, kızıl ötesi ışınlar yardımıyla parmaktaki damar yapısının haritasını çıkarır ve kimlik doğrulama işlemi için kullanılmak üzere uygun veriye dönüştürür. Kullanım sırasında Bankamatikteki cihaza okutulan parmak, parmak damar izinden üretilen veri ile karşılaştırılarak kimlik doğrulama işlemi tamamlanır.

Nasıl Biyokimlik Sahibi Olunur?

* Türkiye İş Bankası şubelerine başvuran müşterinin parmak damar haritasından üretilen veri, kimlik doğrulama işlemi için kullanılmaya hazır hale getirilir.
* Müşteri, şubede verdiği Biyokimlik’i ( parmak damar haritası bilgileri ) Bankamatik’te kullanabilmesi için, bir defaya mahsus olmak üzere Bankamatik üzerinde kart ve kart şifresini kullanarak Biyokimlik’ini aktif hale getirir.
* Müşteri, aktivasyon işlemi tamamlandıktan sonra şifre gerekmeksizin kart ve parmağını kullanarak Bankamatiklere giriş yapabilir. Böylelikle müşteri Bankamatik menüsünün tamamına ulaşabilir.

__________________

FORUMUMUZ VE LİNKLERİMİZ HERKESE AÇIK! BİZE DESTEK VERENLERE TEŞEKKÜRLER!
HER TÜRLÜ KONUDA İLETİŞİME GEÇEBİLİRSİNİZ!
FACEBOOK http://www.facebook.com/huseyincancalisan

LimeWire Çalışan Sorunsuz Sürüm Burada!
İnternet Download Manager 5.19 Full Crack % 100 Çalışıyor Denendi
TIKLA İNDİR!!
Kullanıcın Sayfasını Ziyaret Et Gender_Bay Çevirimiçi durumu