[Kayıt ol]   [Şifremi unuttum!
Kullanıcı adım:   Parolam:  
Windows 8'de Geri Sayım...
Yazar:
Gönderen: Can   Tarih: 23-10-2012 19:43
Yorumlar: (0)   Oylar:
Henüz yorum yapılmamış
Facebook'ta Paylaş
Microsoft yeni işletim sistemi Windows 8'i görücüye sunmak için geri sayıma başladı.

Tüketiciyi bir şok yaşatmak isteyen Microsoft bu sefer tamamıyla farklı bir şeyler deneyerek yeni nesil bir işletim sistemi hazırladı. Öncekilerden farklı bir yapıda dizayn edilmiş sistem kullanıcılara yeni yollar öğrenmeye zorlayacak.

Akıllı telefonlar, tabletler, kişisel bilgisayarlar için radikal değişikliğe giderek riske girse de deneme amaçlı ilk kullanımı yapanlar alışıldıktan sonra daha keyifli bir tecrübe yaşandığını dile getiriyorlar.

Yeni işletim sisteminde ücretsiz ön sürümleri kullananlar PC’leri daha hızlı hale geldiğini kaydederlerken kullanımın çabuk öğrenildiği yönünde değerlendirmelerde bulundular.

Windows 8; Microsoft firmasının kişisel bilgisayar kullanımı için Windows 7'nin halefi olarak ürettiği işletim sistemi olarak lanse edildi. RC sürümü 1 Temmuz 2011'de çıkarken 2012 gelecek hafta piyasaya sunulması planlanıyor. Görünümü Windows Phone'a benzemekle birlikte Windows 8 için Windows Live ve Live ID unutulmadı.

Windows 8'de çekirdek çökmesini belirtmek için eski sürümlerden farklı olarak artık üzgün surat ve BSOD ekranı olacak. Windows 8'de Metro ara yüzü de yer alıyor. Windows 8, büyük diskleri (TB) daha iyi kullanıldığı kaydedilirken, Windows 8'deki Windows Gezgini (Explorer) Ribbon ara yüzü kullanacak. Windows 8 parolaları yönetme konusunda iyi olacak.

Yeni sistemde Windows 7’deki 90 saniye olan açılış süresinin 2 kat düşürülmesinin yanı sıra, Bulut veri depolama teknolojisi ile bilgisayarınız ve cep telefonunuz paralel olarak senkronize olması da dikkat çeken özellikler arasında.

Önemli bir başka yenilik ise Windows 8 ile entegre kolay işletim sistemi olma yolundaki en büyük özelliklerinden birisi uygulama mağazası açması. Windows 8 içerisinde tam bütünleşik bulut teknolojisi ile çalışacak SkyDrive teknolojisi de kullanıcının hizmetine sunuluyor.