Trafik kazaları istenmese de kaçınılmaz olabiliyor. Kazalarda kusurlu taraf diğer tarafın hasarını karşılıyor ancak tek zarar araç hasarı olmuyor. Hasarın giderilmesi yanında bir de aracının değer kaybı oluşuyor. Oluşan bu değer kaybının tahsili mümkün.
Kazada kusuru bulunmayan sürücünün araç değer kaybını karşılayacak taraf kazaya neden olan sürücüdür. Daha önce değer kaybı ödemesi talebini sigorta şirketleri reddediyordu. Yargıtay’ın bu yönde verdiği kararından sonra, ödeme taleplerini kabul etmek zorunda kalmıştır.
Değer kaybı başvuru öncesinde alınacak bir araç değer kaybı ekspertiz raporu ile talep edilebilecek zarar miktarının ilk olarak tespit edilmesi gerekecektir. Bu tespit yapıldıktan sonra sigorta şirketine yazılı olarak başvuru yapılması ve ödemenin alınamaması halinde mahkemeye başvurulması gerekmektedir.
Zarara sebep olan tarafın herhangi bir şekilde sigortası bulunmuyorsa kendisinden tahsil edilebileceği bildirilmektedir.
İki yıl süre geçilmemesi gereklidir. İki yıl içinde bir kazaya karıştıysanız ve bu kazada kusurlu değilseniz suçlu olan aracın sigortası araç değer kaybınızı poliçe kapsamındaki limitler dâhilinde ödemekle yükümlüdür. Değer kaybını sigorta şirketinden talep edebilirsiniz, kasko değer kaybını karşılamayacaktır.
Kalamam arkadaş isimli şarkıyı seslendirmesiyle birlikte hit olan ve merak edilen isimlerden biri olan Şarkıcı…
İzmir’in Sevilen Rapçisi Grogi Saldırıya Uğradı! Grogi adı ile tanınan İzmir’in ünlü rap sanatçısı Ahmet…
Kullanıcı dostu fiyatlarıyla fark yaratan NETGSM bugünlerde altyapı hizmeti aldığı firmadan dolayı yeni abonelik ve…
NetGSM, Türkiye merkezli yerli bir mobil iletişim ve mesajlaşma hizmeti sağlayıcısıdır. Türkiye'nin 4. GSM operatörü…
Sıradan bi gece isimli parça ile Spotify gibi sitelerde viral listelere girmeyi başaran ve merak…
Gam isimli parçası ile duyulan ve Spotify viral listede birince olmayı başaran ve merak edilen…