Tatlı su algleri atık sularda yetişebiliyor. Özellikle de gübreli sularda yetişebilmektedir. Deniz algleri ise deniz suyu ile atıkların karışımında yetiştirilebiliyor.Bu her iki durumda da atık su kullanımı algler için ideal bir büyüme ortamı oluşmasını sağlıyor, aynı zamanda algler atık sulardaki besleyici maddeleri ve kirlilikleri temizleyerek bu suların temizlenmesini sağlıyor. Bu sayede atık suların çevreye verdiği zarar da azaltılıyor.
Mikroalgler güneş ışığı, karbondioksit ve atık sudaki besinleri kullanarak büyüyebiliyor. Korunaklı koylarda yüzen, ağa benzer yapılara tutturulmuş şeffaf plastik fotobiyoreaktörlerde tatlı su algleri yetiştirilebiliyor. Atık su ve karbondioksit kullanılarak gerekli olan su ve besin sağlanıyor. Algler artık suları temizlemek için kullanılırken atık sularda alg yetiştirmeye de yarıyor. Karbondioksit alg yetiştirmek için kullanılırken algler de karbondioksiti tutmaya yarıyor. Mikroalgler kozmetik ürünleri, gübre ve hayvan yemlerinin yapımında da kullanılabiliyor.
Oğuzhan Uğur'un "BabaLayka" YouTube kanalında yayımlanan "Sertab Erener 'Saygı1'" konserinde, binlerce hayranın katılımıyla gerçekleşen gecede…
Ölünce Beni Kim Yıkayacak Billboard Reklamı Nedir, Neyin Reklamı ? İstanbul'un Bakırköy ilçesinin Florya semtinde,…
Hoşuna gidiyo isimli parçayı Aleyna Tilki ile birlikte seslendirerek merak edilen isimlerden biri olan Zeki…
Şanışer’in etkileyici ve derin anlatımıyla, “Hüsran Hepsi” dinleyicileri insan ruhunun hüsran dolu yollarında bir yolculuğa…
Aysel Yakupoğlu ile birlikte Sen Olsan Ağlaman Mı isimli parçayı seslendirmesiyle birlikte merak edilen isimlerden…
Gönlüm isimli parça ile Spotify gibi listelerde ilk sırada yer almayı başaran ve merak edilen…