Bankalar müşterilerine taksit sunuyor ve bu yüzden de yıllık kart ücretini aldığını iddia ediyor. Taksit yapıldığı takdirde komisyonu işyeri ödemesi gerekmekte ve bu işlemin faizi de müşteriden ekstra olarak alınması gerekmektedir. Yani taksit yapıldığında vade farkı uygulanmalıdır. Peşin fiyatına taksit yapıp da bunun külfetini yine müşteriye yıkmak hiç ama hiç etik değildir. Banka kendinden de bir şey verebilmelidir.
Yıllık kart ücretleri gerçekten can sıkıcı bir durum. 100 – 200 liralık bir harcama yapıyorsunuz ve ekstreniz 250 – 260 TL olarak geliyor. Karşılığında bir hizmet alınmadan boşa para vermek her zaman can sıkar. Ki bu ücretler kart alınırken söylenmiyor, sözleşmeye çoğunlukla ekleniyor. Bu ücretin müşteriye de kart verilirken söylenmesi gereklidir. Doğru olan budur.
Yıllık kart ücretlerinin yasal olup olmadığı, yüksek olduğu tartışıladursun. Artık birçok banka yıllık kart ücretini almaktan ve müşterilerini üzmekten vazgeçti. Tüketici olarak aylık 60-70 liralara kadar yükselen kredi kartlarını almamak gerek. Biz yıllık kart ücreti olan kartları almazsak bankalar bu uygulamadan er ya da geç vazgeçecektir. Eğer ki elimizde yıllık kart ücreti ödediğimiz kartlar da varsa derhal iptal edebiliriz.
Finansbank Fixcard, Akbank Free Kart, Bank Asya Asya Kart ve Garanti Bankası Flexi Card müşterilerinden yıllık kart ücreti almamaktadır.
Kalamam arkadaş isimli şarkıyı seslendirmesiyle birlikte hit olan ve merak edilen isimlerden biri olan Şarkıcı…
İzmir’in Sevilen Rapçisi Grogi Saldırıya Uğradı! Grogi adı ile tanınan İzmir’in ünlü rap sanatçısı Ahmet…
Kullanıcı dostu fiyatlarıyla fark yaratan NETGSM bugünlerde altyapı hizmeti aldığı firmadan dolayı yeni abonelik ve…
NetGSM, Türkiye merkezli yerli bir mobil iletişim ve mesajlaşma hizmeti sağlayıcısıdır. Türkiye'nin 4. GSM operatörü…
Sıradan bi gece isimli parça ile Spotify gibi sitelerde viral listelere girmeyi başaran ve merak…
Gam isimli parçası ile duyulan ve Spotify viral listede birince olmayı başaran ve merak edilen…