Aslında insanlar da görüntüleri yakalıyor ancak bunu gözlerimizle yapabilmekteyiz. Bir yolculukta sağı solu gözlerimizle izlememiz buna örnek gösterilebilir. Gözbebeklerimizin istemsiz olarak hareket etmesi optokinetik nistagmus olarak adlandırılan ritmik harekettir. Bu hareket sayesinde bir yere odaklanma ve akan manzaradan da yerler yakalanma sağlanır.
Güvencinler de gözbebeklerini hareket ettirebiliyor ancak boyunlarının uzun ve esnek yapıda olmasıyla görüntü yakalama işinin daha hızlı olması sağlanır. Yapılan bir bilimsel çalışmada güvercinler koşu bandında yürütülür ve güvercinin hızı koşu bandıyla aynı hızda olduğunda güvercinin başını hareket ettirmediği görülür.
Güvercinlernin kafasını ön ve arkaya hareket ettirdiği zannedilse de aslında bu bir göz yanılsamasıdır. Aslında güvercinin başı öne doğru giderken gövdesi sabit kalmaktadır, gövdesi öne doğru giderken de başı sabit durmaktadır. Ancak hızlıca gerçekleşen bu hareketlerle sanki güvercinin kafası öne arkaya gidiyormuş gibi olur. Güvercinlerin nasıl yürüdüğünü yavaş çekimle birlikte detaylıca izlemek istiyorsanız aşağıdaki videoyu izleyebilirsiniz. Oldukça güzel hazırlanmış bir video olup durumu anlamanızı sağlayacaktır.
Recep Genç, Türk kick boksçu olarak tanınan bir sporcu olup, özellikle başarıları ve dövüş teknikleriyle…
Clio 5 Park Sensörü Neden Susmuyor, Sürekli Neden Ötüyor Çözümü Nedir? Maalesef ki Renault Clio…
Kimsin sen isimli parça ile Spotify gibi platformlarda Viral listelere girmeyi başaran ve merak edilen…
Era7capone ile birlikte Çıkar Biri Karşıma isimli parçaya imza atan ve merak edilen isimlerden biri…
Karanlık isimli parça ile listelere giren ve merak edilen isimlerden biri olan Yung Kafa &…
Bıktım artık isimli parça ile Spotify gibi listelerde viral olmayı başaran ve en üstte yer…